Antena Căutare

La o zi după ce activista Greta Thunberg a cerut românilor să se unească pentru a salva pădurile, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au plantat copaci

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au participat vineri la debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”. Acest demers vine la o zi după ce activista ecologistă Greta Thunberg a transmis României un mesaj în care spune că românii trebuie să fie uniţi împotriva tăierilor ilegale de păduri.

La o zi după ce activista Greta Thunberg a cerut românilor să se unească pentru a salva pădurile, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au plantat copaci Galerie
Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Costel Alexe, ministrul Mediului | Twitter Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a plantat, vineri, un copac în judeţul Dâmboviţa, în debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”. El a spus că pădurea trebuie protejată şi că este inadmisibil ca în secolul XXI să mai existe tăieri ilegale masive de arbori.

Pădurea trebuie protejată. Este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive şi rog pe domnul prim-ministru şi pe membrii Guvernului prezenţa aici să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României, instrumentele care au fost create şi folosite pe vremea guvernelor dinainte şi cam multă vreme s-a ocupat PSD de acest lucru fără succes, acele instrumente s-au dovedit a fi insuficiente şi insuficient de bine aplicate, deci este nevoie de protecţie.

Este nevoie, pe de altă parte acolo unde sunt păduri care au fost gândite pentru exploatare, să se exploateze, dar atenţie în mod organizat şi legal. O pădure aparte sau un set de păduri aparte sunt zonele protejate. România se numără printre foarte puţinele ţări din Europa care mai are păduri virgine, care are păduri care obligatoriu trebuie păstrate, protejate”, a declarat preşedintele.

Iohannis a precizat că mai este o categorie importantă de păduri, cele care încep acum să fie plantate, spunând că este nevoie de cât mai multă pădure în România.

Este nevoie de mai multă pădure, este nevoie de mai multă pădure în România o să vă explic de ce spun acest lucru clar şi răspicat. Avem probleme de mediu. Ştiţi foarte bine în ultimele zile s-a discutat foarte mult de poluarea puternică, care se poate constata peste tot în România. Se ştie că pădurile nu sunt bune doar pentru a te plimba în ele sau pentru a da lemn, pădurile sunt foarte importante pentru a da aer curat, pădurile curăţă aerul, pădurile contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat”, a mai spus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La o zi după ce activista Greta Thunberg a cerut românilor să se unească pentru a salva pădurile, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au plantat copaci

Klaus Iohannis, la lansarea campaniei „O pădure cât o țară”

Şeful statului a menţionat că cea mai eficientă măsură împotriva încălzirii climatice este plantarea de păduri și că este nevoie să crească suprafaţa împădurită din România.

După părerea mea este insuficient să replantăm, să refacem pădurea în zonele unde a fost tăiată legal sau ilegal, este nevoie să creştem semnificativ suprafaţa împădurită din România şi această campanie este un foarte bun început şi sper să fie un simbol şi un imbold pentru multe autorităţi locale, care pot folosi terenurile care nu mai sunt folosite pentru altceva în agricultură şi sper foarte mult ca în următorii ani să ajungem să avem o extindere semnificativă a zonelor împădurite din România. Deci pe de o parte protecţie, eliminarea tăierilor ilegale, pe de altă parte plantări masive de pădure. Asta este ce îmi doresc eu pentru România şi pentru aurul verde al României”, a mai spus Klaus Iohannis.

La o zi după ce activista Greta Thunberg a cerut românilor să se unească pentru a salva pădurile, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au plantat copaci

Klaus Iohannis, la lansarea campaniei „O pădure cât o țară”

Twitter Klaus Iohannis

Ludovic Orban: Codrul e frate cu românul. Să arătăm că şi românul e frate cu codrul

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, la debutul campaniei de împădurire ”Românii plantează: O pădure cât o ţară”, din judeţul Dâmboviţa, că dacă codrul este frate cu românul, atunci şi românul să arate că este frate cu codrul şi să fie refăcute pădurile României peste tot unde este nevoie.

Codrul e frate cu românul zice o veche vorbă, să aratăm că şi românul e frate cu codrul, să refacem pădurile României peste tot unde este nevoie, peste tot unde există risc de afectare a mediului, a solului, a aerului, astfel încât să asigurăm un viitor cert pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri”, a declarat Orban.

El spune că fiecare român trebuie să se implice în această campanie de împădurire.

Nu e suficient numai noi să ne implicăm în această campanie, prezenţa noastră aici este un semnal clar de implicare a oricărui român care are o conştiinţă şi care ţine la o ţară frumoasă, o ţară cu pădure cât mai dezvoltată să pună umărul la această campanie şi să contribuie pentru ca o suprafaţă cât mai mare a României să poată să devină împădurită”, a mai afirmat premierul.

În cadrul campaniei, care a debutat în judeţul Dâmboviţa, peste 2.500 de păduri vor fi plantate ”de la zero”, iar în 7.000 se vor face completări.

Greta Thunberg a transmis României un mesaj în care spune că românii trebuie să fie uniţi împotriva tăierilor ilegale de păduri.

Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, a transmis Greta Thunberg.

Citește și: Mesajul Gretei Thunberg pentru români

Incendiu puternic în București. Un nor uriaş de fum s-a ridicat deasupra Capitalei... Varujan Vosganian (ALDE): Venirea lui Chirica în PNL ar fi o înţelegere ca să treacă puntea. Nu există afinităţi între C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x