Antena Căutare

150000 de pelerini sunt așteptați la Blaj.Papa Francisc va beatifica 7 sfinți martiri ai închisorilor comuniste

Papa Francisc își va încheia vizita istorică în România la Blaj,pe 2 iunie 2019. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Sfânta Liturghie și ceremonia de beatificare a șapte episcopi martiri greco-catolici

Papa Francisc își va încheia vizita istorică în România la Blaj,pe 2 iunie 2019. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Sfânta Liturghie și ceremonia de beatificare a șapte episcopi martiri greco-catolici

Vizita apostolică a Papei Francisc începe astăzi, 31 mai, când Suveranul Pontif ajunge în București. Vizita sa va dura până duminică, 2 iunie, când acesta va părăsi țara noastră. Vineri, 31 mai, Papa Francisc va fi în București, urmând ca sâmbătă, de 1 iunie, acesta să ajungă la Șumuleac-Ciuc și apoi la Iași, iar duminică, 2 iunie, Suveranul Pontif își va încheia vizita în țară la Blaj.

Călătoria apostolică a lui Papa Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".

Vizita Papei Francisc la Blaj

Papa Francisc își va încheia vizita în România la Blaj, în data de 2 iunie. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10:30 și va oficia Sfânta Liturghie și ceremonia de beatificare a șapte episcopi martiri greco-catolici.

Surse din cadrul Bisericii au transmis că peste 700 de preoți și câteva sute de călugări și călugărițe vor fi prezenți la Blaj, dar și aproape 400 de jurnaliști, ceea ce arată interesul foarte mare pentru eveniment.

Micul oraș din Transilvania, în care trăiesc aproximativ 20.000 de oameni, va trebui să facă față, din punct de vedere logistic, celui mai important eveniment din istoria sa.

Capacitatea Câmpiei Libertății este foarte mare, dar numai 42.000 de pelerini vor fi lăsați să intre din cauza măsurilor de securitate și a legislației. Restul de 26.000 de credincioși vor putea sta pe scaune.

În oraș sunt așteptați aproximativ 150.000 de oameni, ceea ce înseamnă o mare problemă pentru un oraș atât de mic, cum este Blajul. Cristian Barta, responsabil de comunicare pe tema vizitei Papei Francisc, spune însă că toți cei care vor veni în oraș îl vor putea vedea pe Sfântul Părinte și vor putea simți atmosfera de sărbătoare.

Cine sunt sfinții martiri pe care Papa Francisc îi va beatifica

Așteptata beatificare a șapte episcopi greco-catolici români ridică la treisprezece numărul Fericiților venerați în calendarul catolic român și la unsprezece numărul păstorilor de suflete martiri din România care l-au mărturisit pe Cristos cu prețul suprem al vieții în anii dictaturii comuniste. Este vorba, în ordinea cronologică a beatificării, de Fericitul Szilard Ignaţiu Bogdanffy (+1949, Aiud), episcop auxiliar pentru dieceza romano-catolică de Satu Mare și Oradea, de Fericitul Janos Scheffler (+1952, Jilava), episcopul diecezei romano-catolice de Satu Mare, de Fericitul Vladimir Ghika (+1954, Jilava), preot diecezan în arhidieceza romano-catolică de București, și de Fericitul Anton Durcovici (+1951, Sighetu Marmației), episcopul diecezei romano-catolice de Iași.

Citește mai multe despre cei 7 martiri aici : Papa Francisc în România. Cine sunt martirii morți în închisorile comuniste pe care Papa îi va beatifica

Citește și :

SRI, pregătiri speciale pentru vizita Papei Francisc. La Iaşi vor veni agenţi secreţi ai Gărzii Elveţiene

Aranjamente florale speciale pentru Papa Francisc. Cum arată și ce simbolizează

Papa Francisc la Iași. Peste 120.000 de pelerini din toată lumea vin în inima Moldovei

Sursă foto: news.ro

Alertă seismică în România după evenimentele din această noapte! Cum interpretează specialiștii mișcările produse pe ter... Papa Francisc se pregătește să plece spre România. Cum arată avionul cu care va ajunge Suveranul Pontif în țara noastră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x