Antena Căutare

16 persoane au facut toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat la hramul unei manastiri

Zeci de oameni din judetul Neamt care au mancat la praznicul de sfintire al manastirii din comuna Tazlau au facut toxiinfectie alimentara. 16 persoane, dintre care trei sunt copii, sunt internate in spital, dar numarul victimelor ar putea creste. In total, peste 300 de oameni au luat parte la sarbatoare.

Ambulantele din judetul Neamt abia au facut fata numarului mare de cereri. Localnicii din comuna Tazlau au sunat la 112, acuzand greata, varsaturi, febra si stari de lesin. Se pare ca au facut toxiinfectie alimentara din cauza pestelui si icrelor pe care le-au consumat la hramul manastirii din comuna. Bucatele au fost oferite de primarie si de slujitorii lacasului de cult.

Duminica, spre seara, multi oameni au inceput sa se simta rau. Medicii, insotiti de primarul din comuna, au batut din poarta in poarta in cautare de posibile victime. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Neamt a instituit cod rosu, iar spitalele cod alb. Au fost chemati medici de acasa si au fost puse in miscare toate autospecialele disponibile pentru ca oamenii sa fie dusi, la timp, la spital.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Neamt au luat legatura cu spitalul judetean pentru a pune la dispozitie paturi si in alte sectii, nu doar in cea de boli contagioase. S-a luat legatura si cu Raed Arafat, care a dat asigurari ca, in caz de nevoie, vor fi trimise ambulante din Iasi pentru transportul bolnavilor.

Mare parte din oameni si-au revenit dupa ce au primit tratament si au plecat acasa. Doar 16 dintre care trei copii, sunt inca internati.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, ai celei Sanitar-Veterinare si ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului au sarcina sa stabileasca acum care a fost cauza toxiinfectiei alimentare. Ei au recoltat deja probe biologice din mancare si astepata rezultatele.

Regulile stricte pentru picnic nu se respecta... Descinderi DNA in Arges: Procurorii verifica biroul presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x