Antena Căutare

3 aspecte ce transformă un baston pentru nevăzători în ajutorul perfect

Persoanele nevăzătoare trebuie să se bazeze pe absolut orice ajutor pe care îl au la dispoziție pentru a putea avea o viață normală, în fiecare zi. Poate cel mai important produs de sprijin medical pe care o persoană nevăzătoare se poate baza oricând este bastonul telescopic.

Sursa foto: wikimedia commons

Persoanele nevăzătoare trebuie să se bazeze pe absolut orice ajutor pe care îl au la dispoziție pentru a putea avea o viață normală, în fiecare zi. Poate cel mai important produs de sprijin medical pe care o persoană nevăzătoare se poate baza oricând este bastonul telescopic.

Pentru a-și dovedi eficiența în fiecare zi, de fiecare dată când persoana cu probleme de vedere vrea să se deplaseze, acest produs medical trebuie să puncteze un număr de caracteristici, printre care: să ofere stabilitate, confort, siguranță și durabilitate. Acest tip de baston nu este un baston obișnuit, de aceea, în rândurile de mai jos vom vorbi despre cele mai importante 3 avantaje ale unui astfel de produs, avantaje ce îl transformă automat în ajutorul perfect pentru persoanele nevăzătoare.

Culori reflectorizante

Cele mai bune indicatoare telescopice pentru nevazatori oferă siguranță atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Exact cum spuneam și puțin mai sus, orice obiect de sprijin de care o persoană nevăzătoare dispune, trebuie să îi confere, printre altele, siguranță. De aceea, un indicator telescopic pentru nevăzători este vopsit în culori reflectorizante (de obicei, alb și rosu), pentru a putea fi sesizat fără probleme noaptea, chiar și de la distanțe considerabile.

Utilizare ambidextră

Acest tip de indicator telescopic trebuie să ofere sprijin și suport, indiferent dacă persoana nevăzătoare folosește mâna stângă sau mâna dreaptă pentru a-l ține. Elementele de sprijin trebuie să ofere confort pe distanțe medii sau lungi de drum. De aceea, este indicat ca mânerul indicatorului pentru persoane nevăzătoare să fie realizat dintr-un material confortabil și prevăzut cu o curea, pentru mai multă siguranță. De asemenea, la extremitatea opusă, acest produs medical de sprijin trebuie să aibă un capăt cauciucat, ce permite o aderență optimă pe suprafețe alunecoase.

Ușor de depozitat și de transportat

În situațiile în care nevoia o cere, bastonul telescopic pentru persoanele nevăzătoare trebuie să ofere garanția unui spațiu mic de ocupare: în mașină, într-o locuință nu foarte mare etc. De aceea, este recomandată achiziționarea unui indicator telescopic, realizat din părți ușoare din aluminiu, ce se înfiletează și se desfiletează fără mari probleme. Așadar, prin libertatea utilizatorului de a găsi o dimensiune optimă a bastonului, strict legată de înălțimea sa, se demonstrează din nou utilitatea unui indicator telescopic destinat persoanelor nevăzătoare.

Persoanele nevăzătoare trebuie să fie sprijinite în viața lor de zi cu zi prin tehnică medicală de top, menită să faciliteze deplasarea și să le confere independență. De aceea, un baston telescopic pentru nevăzători trebuie să îmbine confortul, siguranța și însușirea de a fi ergonomic.

Culorile reflectorizante, materialele ușoare din care este acesta realizat, cadrul stabil și mânerul prevăzut cu o curea pentru un plus de siguranță, ei bine, toate aceste componente transformă un simplu baston telescopic într-un ajutor de nădejde, pregătit oricând să ajute o persoană care nu vede. Poate cel mai practic aspect pe care un astfel de baston îl poate oferi este dat de părțile sale ce se pot înfileta sau desfileta, oferind astfel o dimensiune corespunzătoare, potrivită pentru înălțimea persoanei respective.




Scene de GROAZĂ într-o familie din Botoșani! Doi copii au fost arși cu țigara de tatăl lor... Ultimul anunț al metreorologilor! COD GALBEN de ploi, vijelii, furtuni și descărcări electrice! ZONELE AFECTATE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x