Antena Căutare

7 mii de bucuresteni au fost invatati pe stadion sa faca respiratie gura-la-gura

In 26 iulie, pe Stadionul Dinamo, 7.000 de romani vor invata, simultan, tehnici de resucitare si de acordare a primului ajutor. Daca va reusi, evenimentul va inscrie Salvarea Bucuresti (SABI) in Cartea Recordurilor. Anul trecut, in Mexic, 6.577 de persoane au participat la o competitie similara.

Circa 700 de instructori specializati din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti si al Societatii de Salvare Bucuresti le vor explica participantilor tot ce trebuie sa stie despre suportul vital de baza (SVB). Apoi, cursantii vor demonstra pe 700 de manechine ca au invatat tehnicile predate. Dupa utilizare, manechinele vor fi donate serviciilor de ambulanta din tara", a explicat directorul medical al SABI si presedinte al Societatii de Salvare Bucuresti, medicul Cristian Grasu.

"Vino sa faci un curs vital si poti sa intri chiar si in Cartea Recordurilor!" este indemnul cu care Societatea de Salvare Bucuresti pregateste campania pentru doborarea recordului detinut de Mexic in 2010, a mai spus medicul Cristian Grasu.

"Evenimentul va incepe la ora 19.00, si va dura intre 50 si 80 de minute. Am ales luna iulie, intrucat atunci Serviciul de Ambulanta Bucuresti implineste 105 ani de activitate", a explicat managerul SABI, medic Alis Grasu. Ea a subliniat ca actiunea se organizeaza fara bani publici, doar cu ajutorul sponsorilor si al conducerii clubului Dianamo. Evenimentul este sustinut si de Prefectura Capitalei. Cheltuielile sunt estimate la 200.000 de euro.

Un reprezentant al Guiness World Records (GWR) va fi prezent pe stadionul Dinamo. Actiunea va fi supervizata stiintific de UMF "Carol Davila" din Capitala.

Doritorii se pot inscrie pentru a participa la stabilirea recordului mondial din 26 iulie, fie la sediul SABI, fie la adresa www.sabif.ro .

Citeste si Jurnalul

FOTO: community.guinnessworldrecords.com

Festivalul Artificiilor din Detroit... Emil Boc: peste 500.000 de contracte de munca, incheiate in ultimele doua luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x