Antena Căutare

A inceput scoala! Ministrul Educatiei: "Vreau sa multumesc profesorilor pentru tot ceea ce au facut anul trecut"

Peste trei milioane de elevi incep, luni, cursurile. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a fost prezent, luni dimineata, la Scoala nr. 56 din Capitala, alaturi elevii care incep un nou an scolar.


"Pentru cadrele didactice - va multumesc pentru tot ceea ce ati facut anul trecut, pentru ce faceti de ani de zile si va asigur ca Ministerul Educatiei va este alaturi. Declar, asadar, deschis acest an", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Elevii s-au conformat inca din prima zi de scoala cerintelor ministerului si au cantat imnul national. De maine, ei vor canta "Desteapta-te, romane!", inainte de inceperea orelor.

Ca de fiecare data, an scolar nou inseamna automat si schimbari, atat pentru elevi, cat si pentru dascali. La fel ca in anii trecuti, scolile nu par deloc pregatite sa ii primeasca pe elevi. Unele sunt in renovare, altele arata ca dupa razboi si sunt destule care nu au avizele sanitare necesare.

Una dintre schimbarile este inceperea cursurilor, in fiecare zi, cu intonarea imnului de stat.

De asemenea, incepand din acest an scolar, elevii de liceu vor da dictare. Pentru ca tot mai multi tineri nu stiu sa scrie, sa citeasca si, mai ales, sa inteleaga ce au citit, Ministerul Educatiei a pregatit cateva masuri. Printre ele, orele de lectura si de vocabular.

Pe ministrul Educatiei nu l-au amuzat foarte tare perlele de la bac, de anul acesta.

"Avem date care nu sunt foarte bune in ceea ce priveste competentele de lectura si mai ales avem date alarmante in ceea ce priveste analfabetismul functional. Copiii care stiu sa citeasca, dar au dificultati in reproducerea a ceea ce citesc", a spus ministrul Daniel Funeriu.

La clasele primare va fi cate o ora de lectura pe saptamana, iar elevii din ciclul gimnazial isi vor exersa vocabularul nu doar la orele de romana, ci si la matematica, geografie sau fizica. In plus, revine vremea dictarilor.

Ministrul Funeriu vrea ca elevii sa fie evaluati inca de la inceputul scolii. Evaluarile, cu subiecte unice, vor fi mai concludente decat notele de la clasa.

In urma acestor testari, parintii elevilor care se pregatesc de bac vor sti exact in ce stadiu se afla copiii lor. Iar Ministerul mai are o noutate. Pana la sfarsitul semestrului I, toate scolile vor trebui sa puna la punct un sistem de monitorizare a prezentei.

Si prescolarii traiesc luni emotiile primei zi la gradinita. Prinderea unui loc la o gradinita de stat a fost insa o aventura. Parintii au facut eforturi supraomenesti ca sa ii poata inscrie la o gradinita de stat, pentru ca locurile au fost prea putine, asa cum ne-am obisnuit deja.

Razie la piata de flori din Capitala, in prima zi de scoala... A fost arestat cel care i-a furat masina lui Gigi Becali. Suspectul era cautat si pentru omor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x