A intrat în Spitalul Municipal Arad cu rezultat negativ pentru coronavirus și a ieșit pozitiv

O aradeanca a impartit salonul Spitalului Municipal Arad cu o pacienta despre care se stia ca este depistata pozitiv. Desi initial testul de coronavirus facut la internare era negativ, situatia s-a schimbat la 180 de grade

Incredibila pățanie este a unei femei, doamna Elena, care a împărțit salonul cu o pacienta confirmată pozitiv, care a decedat la scurt timp.

Povestea a fost publicata de siteul local aradon.ro: "Doamna Elena a fost externată în 7 aprilie, însă între data internării și cea a externării i-a venit rezultatul testului: negativ. La externare, aceasta a solicitat să i se mai facă un test, convinsă că ar fi putut luat virusul de la colega ei de salon care decedase fiind infectata cu coronavirus. Doctorul i-a spus însă că nu se mai face încă un test, că așa zice protocolul. După ce povestea decedatei a apărut în mass media, odată cu aceasta apărând și informația că doamna Elena nu a fost testată după ce intrase în contact cu colega de salon diagnosticată cu Covid-19, femeii i s-a făcut încă un test. Medicii au venit la ea acasă în 9 aprilie și au testat-o. Rezultatul a venit luni, 13 aprilie: pozitiv."

"Cum este posibil să intri în spital negativ la SARS-CoV-2, să fii internat în salon cu un pacient diagnosticat cu boala COVID-19, acesta să moară, iar la externare să nu fi supus unei noi testări? Ce e de făcut acum? Femeia spune că vrea să-i dea în judecată pe cei vinovați de infectarea ei. Până atunci, însă, doamna Elena ne-a spus că trăiește clipe cumplite, soțul ei este diabetic și se teme că l-ar fi putut infecta. Dragi cititori, uitați protocoalele mega-elaborate prezentate, în teorie, de autorități și citiți realitatea de la Spitalul Municipal Arad", scrie sursa citata, continuand:

"Începem povestea doamnei Elena în dimineața de 2 aprilie, când „a chemat soţul meu ambulanţa pentru că m-am simțit rău, cu stare de leșin. Ambulanța m-a luat, m-a dus la cort, acolo la Județean, mi-au făcut analize, film. După-masa, în jurul orei 16:00, mi-au făcut testul pentru Sars-CoV-2 și după aceea m-au trimis la Spitalul Municipal, tot în data de 2 aprilie. Cu toate că pe hârtia de externare scrie că am fost internată pe data de 3 aprilie. În prima noapte de internare am dormit singură, iar dimineața au venit două doamne: doamna Emilia și încă o doamnă. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău. Din start ne-a spus că este pozitivă la boala COVID-19, că la internare i-au făcut un test care a ieșit pozitiv. Mie și celeilalte doamne nu ne veniseră rezultatele testelor. Cum ne-au băgat pe toate la un loc, în salon? Nu se poate așa ceva. Am spus că luăm virusul de la ea. Doamna Emilia s-a simțit foarte rău toată noaptea, tușea. Dimineața tușea cu sânge. Asistentele nu au făcut nimic. Nu a venit nimeni. A trecut ziua, tot tușea. Seara a spus că se simte foarte rău. Avea 400 glicemia, i-a făcut insulina și a plecat. Am încercat să ne punem în pat, însă doamna Emilia a căzut. Am chemat asistenta. S-a uitat la ea. S-a dus afară, au mai venit două asistente. Nu au resuscitat-o. Au lăsat-o acolo. Ne-au spus să ne întoarcem cu spatele. A trecut o oră și jumătate. Colega mea mi-a spus că e pus cearșaful peste ea. Deci au lăsat-o jos. Am decis să ieșim afară, că nu o să stam cu ea în salon. O asistentă ne-a dus într-un alt salon, în care era un bătrân”, ne-a povestit doamna Elena.

După decesul doamnei Emilia, a venit şi rezultatul testului doamnei Elena: negativ. Însă teama că s-ar fi putut infecta de la colega de salon cu care intrase în contact după testare și care decedase, era tot mai mare. Așa că la externarea din spital, doamna Elena a solicitat să i se mai facă un test, înainte de a se duce acasă la soțul diabetic.

Externată fără testare

„În data de 7 mi-au făcut externarea. A venit doamna doctor, cred că era stagiară, și m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu doctorul care e aici, pe secție. A venit domnul doctor, am întrebat cum mă lasă acasă chiar dacă mi-a ieșit primul test negativ și am solicitat să mi se facă încă o dată testul înainte de a mă duce acasă la soțul meu care e diabetic. Doctorul mi-a spus că nu se face niciun test fiindcă așa e protocolul. Eu i-am spus că știam că testul se face la cinci zile după și la șapte zile. Mi-a spus că nu, că ăsta e protocolul. Am venit acasă, iar după ce am apărut în presă, în 9 aprilie au venit acasă și mi-au făcut testul. Al doilea test. Luni, 13 aprilie, am sunat la DSP pentru rezultatul celui de-al doilea test. Mi-a răspuns un domn și mi-a spus că ar trebui să primesc rezultatul de la spital, nu de la DSP, însă când au venit să mă testeze acasă mi-au spus să sun la DSP pentru rezultat. În fine. Dânsul a spus că se intersează pentru mine. Am așteptat cinci minute și m-a sunat înapoi și a spus că a sunat la spital și că sunt pozitivă. Am anunțat apoi medicul de familie, i-am spus care e situația. Medicul meu de familie a sunat și el la DSP, i s-a confirmat telefonic că sunt pozitivă, dar încă nu i-au trimis nicio hârtie. Când va primi rezultatul scris o să-mi spună și ce medicamente să iau. Întrebarea mea este: de ce la mine, la externare, la diagnostic, scrie pneumonie nespecificată? Asta nu trebuie să scrie la internare? Dacă am fost internată cu așa ceva. Mi-a dat tratament doar pentru fibrilație atrială și pentru nivelul ridicat al glucozei în sânge. Mi-au dat Concor, să iau una dimineața, iar seara să iau Sintrom. Atât, în rest nu mi-au dat niciun medicament. Să înțeleg că m-au externat cu pneumonie și nu mi-au dat niciun medicament?”, întreabă doamna Elena, întrebări la care nu a primit niciun răspuns.

În ceea ce priveşte stare ei de sănătate, acum că rezultatul testului pentru Sars-CoV-2 este pozitiv, doamna Elena povestește: „Mă doare sus în dreapta, la spate. Mai tușesc, nu tare, mai mă doare capul. Medicul de familie mi-a spus că nu știe ce să facă până nu primește de la ei (n.r. DSP)”.

Printre lacrimi, femeia spune că nu era infectată când s-a internat la Spitalul Municipal, că nici nu încape în discuție să se reîntoarcă în unitatea medicală şi că se va adresa instanţei pentru a i se face dreptate: „Eu m-am infectat în spital. Am fost negativă! Am hârtia aici! Din cauza neglijenței lor, m-am infectat, la ei. Să plătească cine e vinovat. Ți-e teamă să mai mergi la spital. E de groază! Eu trăiesc niște clipe… La spital nu mă mai duc. Vreau să-i dau în judecată, nu vreau publicitate, vreau să plătească cine-i vinovat”.

Sursa: https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/a-intrat-in-spitalul-municipal-arad-cu-rezultat-negativ-pentru-sars-cov-2-si-a-iesit-pozitiv-1212220/

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri