Antena Căutare

Masa de Craciun va fi mai scumpa cu 15%

Masa de Craciun este mai gustoasa cu produse traditionale. O stiu cel mai bine producatorii, care aduc deja in targuri preparatele ce nu pot lipsi de sarbatori. Mai sunt doua luni pana atunci, dar unii se grabesc sa dea comenzile. Comenzi in avans se fac si pentru porcul de Craciun, care va fi mai scump, anul acesta.

Crescatorii au anuntat deja scumpiri cu 15% la carnea de porc, pana la sarbatori.

Kilogramul de carne de porc se vinde in pietele bucurestene cu 13 lei. La Brasov, insa, pretul ajunge si la 20 de lei pe kilogram. Doar in Prahova se mai gaseste carne de porc sub 10 lei kilogramul. Si carnea de pui se va scumpi cu 5-10%. Ciolanul afumat costa 22 de lei, caltabosii 18 lei, iar pastrama 21 de lei.

Au de unde alege si cei care vor sa manance bio. Pretul este insa mai mai mare fata de produsele conventionale. Un cozonac bio costa 28 de lei, in timp ce cornuletele, fursecurile si covrigii variaza intre 8 oi 12 lei.

Singura problema a produselor bio este ca expira mai repede pentru ca nu au E-uri si conservanti. Asa ca producatorii vor onora comenzile mai aproape de sarbatori.

Tot mai multi romani prefera mancarea livrata la domiciliu... Avertizare meteorologica: Capitala si 11 judetele din tara, cuprinse de ceata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x