Antena Căutare

Membrii Academiei Române și-au achiziționat trotinete electrice din bani publici. Cine a decis cumpărarea lor și cine le va folosi? Nu se știe

După ce în presă au apărut informații că Academia Română își cumpără trotinete electrice din bani publici, Ziare.com a cerut informații suplimentare despre această achiziție, însă răspunsul nu a făcut decât să știrbească din prestigiul respectabilei insituții.

Membrii Academiei Române și-au achiziționat trotinete electrice din bani publici. Cine a decis cumpărarea lor și cine le va folosi?  Nu se știe
Academia Română și-a achiziționat două trotinete electrice

În urmă cu o săptămână, pe pagina de Facebook "Banii noștri" a fost publicată dovada conform căreia Academia Română și-ar fi achiziționat prin sistemul de achiziții publice (Sicap) două trotinete electrice Kaabo Skywalker 10s+ în valoare de 8.756 de lei. Detalii AICI.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform Ziare.com, aceștia au cerut oficial Academiei Române, în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public, să clarifice următoarele întrebări:

1.Despre câte trotinete era vorba și cine a decis cumpărarea lor?

2. Care a fost motivul pentru care s-a făcut această achiziție și cine vor fi utilizatorii?

3. Câte alte achiziții au mai fost stabilite în acest an?

Răspunsul primit miercuri la redacție, sub semnătura dr. ec. Andra Marculescu, șeful biroului Achiziții Publice, a fost unul pe cât de surprinzătoare a fost și achiziția:

"Achizitia de trotinete electrice nu a fost finalizata, intrucat reglementarile legislative privind circulatia pe drumurile publice a acestor vehicule au fost modificate recent, iar caracteristicile tehnice nu corespund prevederilor legale in vigoare.

Academia Romana are prevazute in anul 2020 achizitii de bunuri, servicii si lucrari necesare bunei desfasurari a activitatii".

Monica Pop, anunț important despre românul infectat cu coronavirus: „Este purtător, nu bolnav! Dacă n-are boala, ce să t... Lovitură cruntă! Sute de români vor fi concediați. Anunțul companiei: ”Nu vor fi afectați cei care au copii în îngrijire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x