Antena Căutare

Acești români riscă să se trezească cu poliția la ușă! Care sunt persoanele vizate

Afacerile care se desfășoară pe platformele online vor fi verificate de către inspectorii de la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului. Anunțurile de pe internet nu sunt verificate de către nicio autoritate în acest moment.

Acești români riscă să se trezească cu poliția la ușă! Care sunt persoanele vizate
Inspectorii ANPC pe urma persoanelor care se îmbogățesc pe internet

Inspectorii de la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului(ANPC) vor viza persoanele care vând diverse servicii sau care prestează servicii la domiciliu în mod repetat, majoritatea clienților fiind vânați pe internet. Inspectorii îi vor sancționa pe aceștia, dacă încalcă legea, la fel cum se întâmplă, cu orice firmă.

Clienții care se simt păcăliți în urma unei achiziții de acest gen apelează la ANPC pentru a reclama un serviciu sau un produs, însă sunt trimiși la Poliția Locală pentru soluționarea cazului deoarece în acest moment inspectorii nu au atribuția de a verifica activitatea persoanelor fizice.

„Noi nu vânăm pe cei care vând accidental bicicleta bunicului, doar pe cei care fac asta în mod repetat, asimilate activităţii comerciale. Un tort nu este vândut că-ţi rămâne de la nuntă, ci pentru că îl produci, ceea ce înseamnă că trebuie să ştii că trebuie să respecţi legea.” , au declarat cei de la ANPC.

Inspectorii doresc să îi prindă și pe cei care se îmbogățesc cu ajutorul acestor anunțuri, iar pentru acest lucru vor juca rolul unui client fals.

Iniţiativa ANPC prin care inspectorii primesc atribuţia de a controla anunţurile persoanelor fizice este la stadiul de proiect, iar după dezbaterea publică va fi propusă în Parlament.

Premieră în justiția românească! O familie din Alba a reușit să oprească construcția Autostrăzii Sebeș-Turda... Sute de kilograme de cocaină, găsite pe plajă. Valoarea drogurilor este uriașă: 61 milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x