Antena Căutare

Schimbare drastică! Admiterea la școala de pompieri va putea fi susținută și de fete, din 2020! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Ministerul de Interne anunță că începând cu anul 2020, fetele pot da admitere la școala de pompieri. Acestea trebuie, însă, să îndeplinească aceleași condiții ca și băieții. 

Ministerul de Interne anunță că începând cu anul 2020, fetele pot da admitere la școala de pompieri. Acestea trebuie, însă, să îndeplinească aceleași condiții ca și băieții.

”Din 2020 şi fetele pot da admitere la şcoala de pompieri! Pentru a se înscrie la examen, fetele vor trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi băieţii, şi anume: să aibă diplomă de bacalaureat; să aibă 18 ani împliniţi; să nu fie urmărite penal; media generală la purtare în liceu să nu fie mai mică de 9”, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), printr-o postare pe Facebook.

Citește și: Admitere facultate 2019. Categorii de persoane scutite de taxa de înscriere

Pentru examenul de admitere din ianuarie 2020 vor fi scoase la concurs 300 de locuri, dintre care 275 sunt pentru subofiţeri pompieri şi 25 pentru maiştri militari. Locurile sunt la comun, băieţi şi fete, mai arată MAI.

Citește și: Admitere liceu 2019: când se face repartizarea la liceu în funcție de medie

Cursurile încep în februarie şi se vor încheia în luna decembrie, iar tinerii interesaţi se pot înscrie la concursul de admitere la sediile ISU judeţene unde îşi au domiciliul sau la sediul ISU Bucureşti-Ilfov, până la data de 15 noiembrie 2019.

Opt din 86 de elevi cu deficiențe de auz au promovat Bacalaureatul! Adriana Săftoiu, mesaj acid: ”Tanti Cati nu vrea să ... Video viral. Un taximetrist care s-a filmat în timp ce îşi bate joc de clienţi a provocat un val de revoltă pe internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x