Căutare Live

Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită de zeci de mii de credincioși! Cum s-au pregătit pelerinii care s-au rugat pe dealul Mănăstirii Nicula

Sărbătoare mare astăzi pentru creştinii ortodocşi. Adormirea Maicii Domnului este, an de an, zi de hram în multe lăcaşuri de cult din ţară. Zeci de mii pelerini se strâng în jurul bisericilor, deseori chiar din ajun.

Sărbătoare mare astăzi pentru creştinii ortodocşi. Adormirea Maicii Domnului este, an de an, zi de hram în multe lăcaşuri de cult din ţară. Zeci de mii pelerini se strâng în jurul bisericilor, deseori chiar din ajun.

A fost o noapte albă de rugăciune în inima Ardealului, la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, acolo unde credincioşii s-au închinat la Icoana Fecioarei Maria, creditată cu puterea de a săvârşi minuni.

Sub cerul liber, în faţa icoanei Maicii Domnului, zeci de mii de credincioşi s-au rugat o noapte întreagă pe dealul Mănăstirii Nicula.

”De ani de zile venim. Ne rugăm să ne ajute Dumnezeu, pentru sănătate. E de nedescris, nişte cuvinte pe care nu le putem. Linişte sufletească.”, a mărturisit un credincios.

Puţin după miezul noptii, icoana despre care se spune că face minuni a fost scoasă afară din biserică şi purtată pe braţe de către preoţi, în jurul lăcaşului de cult. În urmă cu peste 300 de ani, această icoană ar fi lăcrimat neîntrerupt timp de trei săptămâni.

Pentru cel mai mare pelerinaj din Ardeal, credincioşii s-au pregătit de acasă. Şi-au luat corturi, haine, saci de dormit şi pelerine de ploaie pentru că au dormit sub cerul liber.

Procesiunea a început, însă, de ieri, la prânz. Înarmaţi cu sticle de apă şi umbrele, credincioşi din toate colţurile ţării au pornit din localitatea clujeană Gherla spre lăcaşul sfânt, 7 kilometri pe jos.

Soborul de preoţi a fost condus de Înaltpreasfințitul Andrei, mitropolitul Clujului, dar şi de un invitat special, mitropolitul de Rwanda.

”Aşa este şi pelerinajul de anul acesta, gândit ca o modalitate de a o r uga pe Maica Domnului, de a-l ruga pe Dumnezeu să aibă milă de noi, de tot neamul românesc şi de ce nu? De toată lumea creştină.”, a declarat mitropolitul ÎPS Andrei.

Astăzi la slujbă, sunt aşteptaţi cel puţin 30 de mii de oameni pentru care s-au pregătit sarmale şi cozonaci.

Pelerinii au venit în număr mare şi la Mănăstirea Hodoş-Bodrog de lângă Arad. Şi aici este zi de hram, iar credincioşii au participat aseară la tradiţia Drumului Crucii.

1 iunie, prima zi de vară în calendar. Tradiții și obiceiuri în luna iunie. Ce trebuie să faci de „cireșar”... Ploile lovesc, din nou, România! Zonele din țară în care va ploua torențial și vor fi vijelii...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri