Antena Căutare

Adio, vreme frumoasă! TEMPERATURILE SCAD drastic, iar FRIGUL va lovi România. Ne pregătim de IARNĂ?

Începând de luni, vremea se va răci treptat, pe fondul unei mase de aer rece venită dinspre Câmpia rusă. Duminică, cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în vest şi nord-vest .

Începând de luni, vremea se va răci treptat, pe fondul unei mase de aer rece venită dinspre Câmpia rusă. Duminică, cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în vest şi nord-vest .

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 şi 13 grade. Perioada de răcire va continua până spre sfârșitul lunii, când temperaturile vor fi și cu 10-15 grade mai coborâte, față de cele din aceste zile.

În aceste condiții, în zona montană cea mai înaltă vor fi posibile și precipitații mixte. Mai există semnalul unui episod cu precipitații mai importante la sfârșitul lunii octombrie și primele zile ale lunii noiembrie, a spus directorul general adjunct al ANM.

Semnalul general pentru luna noiembrie este acela că temperaturile medii vor putea fi mai ridicate față de normal pe partea de sud, sud-vest și local în vestul teritoriului, apropiate de norma climatologică în rest, iar în rest precipitațiile să fie în general excedentare, exceptând zone mai reduse din partea de sud și de vest a teritoriului.

"În zona montană putem avea și cantități totale acumulate în luna noiembrie între 70 și 100 de litri/mp. Este luna în care pot apărea primele manifestări de viscol în zona mai înaltă. Însă sezonul specific viscolelor începe în luna decembrie. Astfel, estimarea pentru luna decembrie, din punct de vedere al precipitațiilor, arată un posibil excedent în partea de centru, sud, sud-est a țării, temperaturi normale în general. Aceste semnale combinate ar putea indica o probabilitate de apariție a viscolelor, episoade cu ger, temperaturi negative care să favorizeze apariția ninsorilor și în zonele mai joase", a estimat Georgescu.

Scenă înfiorătoare în Piaţa Chibrit din Capitală! O femeie a murit, după ce a leșinat pe o mașină aflată în mers... Zodia care va trece printr-o mare DEZAMĂGIRE în prima parte a anului 2018...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x