Antena Căutare

Algocalminul, cumparat fara reteta inca doua luni

Algocalminul mai poate fi cumparat fara reteta inca doua luni. Agentia Nationala a Medicamentului a anuntat ca de la 1 aprilie si nu de marti va intra in vigoare masura prin care algocalminul si alte 11 calmante se vor da numai cu reteta. Studiile au scos la iveala ca algocalminul, consumat in exces, poate provoca o boala grava de sange.

Romania, Polonia si Bulgaria sunt singurele tari din Uniunea Europeana unde medicamentele care contin metamizol, cum e si algocalminul, sunt luate fara reteta.

Cu toate ca unul din trei analgezice cumparate de romani este algocalminul, la noi nu s-au semnalat niciodata cazuri de agranulocitoza, boala de sange provocata, arata studiile, de calmante.

Agentia Nationala a Medicamentului a anuntat insa ca si in tara noastra algocalminul se va elibera numai pe baza de reteta. Iar romanii au dat buzna in farmacii, sa-si faca rezerve.

"De circa doua saptamani am inregistrat o crestere de vanzari de algocalmin. Au venit sa ia patru, cinci cutii. Lumea vine sa isi faca provizii", a declarat Maria Grigore, asistent farmacie.

Initial, Agentia Medicamentului anuntase obligativitatea de a cumpara calmante doar cu reteta incepand cu 1 februarie. Numai ca producatorii de medicamente nu au putut modifica pana acum ambalajele si prospectele, asa ca au cerut o amanare.

Testamentul Mitropolitului Bartolomeu Anania... Minele Uricani, Vulcan si Petrila, inchise. Mii de mineri vor fi disponibilizati!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x