Antena Căutare

ANCHETA: Scrisoarea din Guineea, prin asociatul lui Cocos

Afacerea unei returnari frauduloase de 60 de milioane de euro ridica foarte multe semne de intrebare. Iar cea mai importanta la care avem dreptul sa obtinem un raspuns este daca un ministru in Guvernul Romaniei este sau nu implicat in aceasta afacere. Elena Udrea joaca cartea raspunsurilor evazive si a lansarii acuzatiilor la adresa presei.







Informatiile culese din datele societatilor Euro Hotels International Co SRL si Vox Transpedition SRL intareau ipoteza legaturii de sange dintre asociata lui Dorin Cocos, Mariana Cindea, si imputernicitul acesteia in afaceri, Iulian Tudor. Cei doi figureaza in documente ca fiind fiica si fiul lui Stefan si Stana Tudor.

Cum Iulian Tudor a refuzat sa comunice cu reporterii Jurnalul National, am incercat sa luam legatura cu Mariana Cindea. Singura cale de comunicare identificata a fost un numar de telefon fix, inregistrat la adresa la care stiam ca locuieste si asociata lui Dorin Cocos. Ne-a raspuns o doamna, vizibil surprinsa si emotionata ca este cautata de ziaristi din Romania.

Intr-o limba romana cu un puternic accent frantuzesc, aproape negasindu-si cuvintele, doamna de la capatul firului a incercat sa puna capat cat mai repede convorbirii:

- "Il cunoasteti pe Iulian Tudor? Este imputernicitul dvs. in niste afaceri in Romania!
- Da...
- Care este relatia dvs. cu dl Iulian Tudor?
- Cum adica il cunosc? Este... (pauza lunga) este fratele meu...
- Il cunoasteti pe dl Dorin Cocos?
- Imi pare rau, nu mai pot vorbi, sunt ocupata, am pe cineva la mine.
- Sunteti asociata in Euro Hotels in Romania?
- Nu, doamna draga. Sunt ocupata, imi pare rau...
- Adica nu aveti nici o afacere in Romania?
- V-am spus Nu, doamna! Acum trebuie sa inchid".

A doua zi, la acelasi numar de telefon, inregistrat pe numele familiei Preda-Cindea din Neufchateau, Belgia (domiciliul asociatei lui Dorin Cocos), ne-a raspuns un domn care initial a sustinut ca doamna Mariana nu este in localitate, raspunzand in franceza, dar intelegand foarte bine intrebarile adresate in limba romana. Vazand ca insistam, acelasi domn a sustinut ca am gresit numarul de telefon.

Omul potrivit la locul potrivit a fost Iulian Tudor in aceasta afacere. Partener de afaceri cu sotul unuia dintre cei mai influenti ministri din Guvernul Romaniei, Elena Udrea, Tudor este in acelasi timp un cunoscut al lui Said Baaklini - unul dintre cei acuzati in afacerea returnarii de TVA de 60 de milioane de euro. Asa cum Jurnalul National a aratat, in 2008, Iulian Tudor i-a inchiriat lui Baaklini un imobil in care cel din urma si-a mutat afacerile.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Jurnalul

Marturie-socanta despre "caracatita Sorin Blejnar"... Seful CNADNR a demisionat, invocand motive de sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x