Antena Căutare

Bărbatul care a furat aproximativ un milion de lei din banca unde lucra vrea să se întoarcă la muncă, după ce şefii săi l-au concediat

Angajatul care a furat aproximativ un milion de lei din banca unde lucra vrea să se întoarcă la muncă, după ce şefii săi l-au concediat! Ba chiar a dat în judecată instituţia bancară, deşi este cercetat pentru delapidare.

Angajatul care a furat aproximativ un milion de lei din banca unde lucra vrea să se întoarcă la muncă, după ce şefii săi l-au concediat! Ba chiar a dat în judecată instituţia bancară, deşi este cercetat pentru delapidare.

Fostul gestionar al tezaurului sucursale unei bănci din Iași a constatat în instanță decizia de concediere. Practic acesta a dat banca in judecată fiindcă l-a dat afară după ce - în urmă cu doi ani, în aproximativ trei luni - a reuşit să fure în jur de un milion de lei.

Modul de acțiune este însă unul rupt parca din scenariile unor filme. Acesta schimba etichetele de pe sacii cu bani ce urmau să ajungă la bancomate. Mai precis, schimbările erau făcute în așa fel încât numărul bancnotelor din sac să rămână același, chiar daca suma era mult mai mică.

În același timp reușea să modifice în sistemul informatic sumele în așa fel încât să nu se observe lipsa banilor. Din păcate în cele din urmă totul a fost descoperit, după ce reprezentanti ai băncii au observat acest lucru când încărcau bancomate. Rămâne de văzut ce va decide instanta atât în dosarul de delapidare, cât și în acțiunea deschisa de cel bănuit de furt.

Fostul gestionar al tezaurului cu bani de la BRD Iaşi a dat în judecată banca după ce a fost dat afară pentru isprava de care este acuzat de procurori. Benonie Bucurel este judecat de magistraţi pentru delapidare, după ce ar fi sustras din patrimoniul băncii comerciale o sumă importantă de bani. El ar fi comis faptele în perioada 27 iunie - 13 septembrie 2017, folosindu-se de calitatea sa de gestionar al BRD. Suma pe care ar fi sustras-o este de aproximativ 1 milion de lei, ascunzând lipsa acesteia prin înlocuirea etichetelor originale ale sacilor în care se aflau banii cu alte etichete ce indicau o valoare mai mare.

„Pe data de 17 iulie 2017, a încărcat fictiv soldul sucursalei BRD cu suma de 500.000 de lei, prin intermediul sistemului informatic al unităţii bancare, deşi faptic, conform documentaţiei, această sumă nu a fost recepţionată, efectuând schimbare de cupiură în sistemul informatic pentru suma de 500.000 de lei , astfel încât structura pe cupiuri a soldului fizic al tezaurului să coincidă cu structura soldului scriptic, falsificând datele informatice pentru a ascunde lipsa sumei de bani ce a fost delapidată", au precizat procurorii. Cei care şi-au dat seama de lipsa banilor au fost chiar reprezentanţii BRD, atunci când au încercat să alimenteze bancomate din oraş.

Într-un răspuns oferit „Ziarului de Iaşi", care a dezvăluit acest caz, reprezentanţii BRD menţionau: „În privinţa măsurilor luate, banca a remodelat respectivul flux de lucru, independent de frauda în speţă, ceea ce face imposibilă, în prezent, producerea unei situaţii similare celei prezentate organelor de cercetare penală. Precizam că fapta penală sesizată nu are nicio legătură cu relaţia client-bancă, şi că niciun client nu a fost afectat de acest eveniment."

Cornuri mucegăite la școli din Vâlcea! Ce amendă a primit firma care le-a trimis... O companie aeriană pune la dispoziție un instrument pentru pasagerii sensibili. Cum pot fi evitate plânsetele bebelușilo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x