Antena Căutare

Anunț de interes pentru bucureșteni! Decizia luată de Termoenergetica în Capitală

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a făcut joi un anunț important pentru toți bucureștenii. Despre ce este vorba.

colaj de fotografii cu nicusor dan in sacou albastru și calorifer alb
Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă, joi, încheierea sezonului de încălzire 2021 - 2022, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă. | Hepta/Shutterstock

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă, joi, încheierea sezonului de încălzire 2021 - 2022, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă.

Termoenergetica anunţă " încheierea sezonului de încălzire 2021 - 2022" în Bucureşti

Potrivit anunţului companiei, începând cu data de 31 martie 2022, sunt iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti.

Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 –06.00", potrivit news.ro.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Citește și: Alexandru Rafila, veste bună în pandemie. Ce se întâmplă cu valul 5 de transmitere a Covid-19

Nicuşor Dan: Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA pe gigacalorie şi va intra în vigoare pe 1 aprilie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că, în urma votului din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, preţul pentru gigacalorie care va fi achitat de bucureşteni este de 330 de lei + TVA, din 1 aprilie. El a precizat că PMB va continua "să subvenţioneze semnificativ" costul gigacaloriei.

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa de consiliu de miercuri, mărirea preţului gigacaloriei în Bucureşti, pentru persoanele racordate la sistemul centralizat de termoficare, a transmis Primăria Capitalei.

Citește și: Avertismentul medicilor de familie după ce Ministerul Sănătății distribuie prin ei iodură de potasiu populației: "Nu e inofensivă"

"Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA şi va intra în vigoare pe 1 aprilie. Consilierii generali USR, PNL şi PMP şi-au asumat această majorare impopulară şi le mulţumesc că au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susţine singură creşterea puternică a costurilor cu termoficarea. PMB va continua, însă, să subvenţioneze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca preţul plătit de bucureşteni să nu fie excesiv", a afirmat primarul general, Nicuşor Dan.

El a amintit că preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni n-a mai fost mărit din anul 2011, precizezând că noul preţ e comparabil cu preţurile din alte mari oraşe.

Citește și: Care e noua structură a anului şcolar 2022-2023. Schimbările anunțate de Sorin Cîmpeanu: Se renunță la semestre și la teze

"De exemplu, la Timişoara se plăteşte 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanţa 450 de lei pe gigacalorie. Aceste preţuri există din ianuarie / februarie, deci locuitorii acestor oraşe au plătit sau plătesc facturi majorate şi pentru lunile de iarnă. În Capitală, creşterea preţului la gigacalorie se va simţi deocamdată mai puţin, pentru că am intrat în primăvară şi în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii. Rog bucureştenii să înţeleagă situaţia şi îi asigur că n-am fi mărit acest preţ dacă n-am fi fost obligaţi de realităţile economice", a arătat Nicuşor Dan.

Cu cât crește prețul gigacaloriei în București. Majorarea tarifului energiei termice a fost adoptată de Consiliul Genera... Bugetele pentru programele Rabla și Rabla Plus au fost suplimentate. Ce schimbări vor fi în 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x