Căutare Live

Alexandru Rafila, veste bună în pandemie. Ce se întâmplă cu valul 5 de transmitere a Covid-19

Alexandru Rafila a anunțat că în România are loc o încetinire a transmiterii coronavirusului, ceea ce prevestește un final de val 5 al pandemiei de Covid-19. Ministrul Sănătății a afirmat că încheirea valului 5 al pandemiei este o veste bună.

Alexandru Rafila a anunțat că ne apropiem de finalul valului 5 al pandemiei de coronavirus

Hepta

Ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre situația epidemiologică actuală într-un mod optimist, afirmând că ne îndreptăm spre finalul valului 5 al pandemiei de coronavirus. Totodată, medicul a precizat că nu consideră că vom mai avea parte de restricții pe fondul acestei pandemii.

„Dacă această încetinire (a transmiterii virusului – n.r.) se va consolida în zilele următoare, cred că ne îndreptăm rapid spre sfârşitul valului cinci. Asta e o veste bună şi cred că este aşa pentru că am încercat să privesc într-un context puţin mai larg lucrurile, să nu mă refer exclusiv la România şi toate ţările din regiunea europeană a OMS, mai ales cele care au înregistrat creşteri importante în perioada anterioară se află acum pe un trend descendent şi cred că în zilele următoare vom putea confirma acest trend descendent şi în România şi lucrul ăsta este cu atât mai bun pentru că, dacă el se confirmă, în ciuda faptului că nu mai există restricţii, atunci putem să afirmăm cu toţii că acest val cinci s-a terminat", a afirmat Rafila, marţi seară, la TVR, potrivit news.ro.

Citește și: Avertismentul medicilor de familie după ce Ministerul Sănătății distribuie prin ei iodură de potasiu populației: "Nu e inofensivă"

Ce spune Alexandru Rafila despre eventuale noi restricții: „Nu cred că vor mai fi introduse”

Întrebat dacă țara noastră ar putea avea parte de un al şaselea val al pandemiei, ministru Sănătății a răspuns: „Nu-mi place genul ăsta de abordare, este sfârşitul valului cinci, nu-mi place să fiu profet”, spunând că speră ca acesta să fie şi ultimul val al pandemiei.

Făcând referire la decizia autorităţilor din Spania de a trata COVID-19 ca pe o viroză obişnuită, Alexandru Rafila a declarat că și la noi în țară se întâmplă acest lucru.

Citește și: Problemele cu care Oana Roman a rămas după ce s-a vindecat de Covid. Vedeta a ieșit de curând din izolare

„Şi la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită, dar asta nu înseamnă că noi nu avem o responsabilitate, ca autorităţi de sănătate, să păstrăm măsurile medicale în vigoare”.

Citește și: Simptomul Omicron care apare pe piele, buze și pe unghii. Ce se întâmplă în corp. Rafila: "Suntem în cele mai rapide trenduri"

Ministrul Sănătății a precizat că nu crede că vor mai fi introduse restricții, însă a evidențiat că este important ca în continuare oamenii, în special cei considerați a fi într-o categorie de risc, să se vaccineze.

Citește și: Autorităţile din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin pentru Covid-19, în toamnă

"Eu, personal, nu cred că vor mai fi introduse restricţii, iar confirmarea faptului că practic acest val al cincilea al pandemiei se va încheia în săptămânile următoare în România cred că ar trebuie să fie un element de optimism”, a conchis ministrul Sănătății.

Avertismentul medicilor de familie după ce Ministerul Sănătății distribuie prin ei iodură de potasiu populației: "N... Cum a ajuns Roman Abramovici oligarh, din copil sărac. Acesta a fost supranumit "portofelul lui Putin". Povest...
Parteneri
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x