Antena Căutare

Aproximativ 36.000 de euro au fost strânşi în urma concertului caritabil pentru antropologul Vintilă Mihăilescu

Din biletele vândute pentru concertul caritabil de luni seară de la Ateneul Român, organizatorii, Fundaţia Calea Victoriei, se aşteaptă să fie viraţi aproximativ 36.000 de euro.

Aproximativ 36.000 de euro au fost strânşi în urma concertului caritabil de luni seară dedicat sprijinirii antropologului Vintilă Mihăilescu, iar pe lângă bilete au fost făcute, în paralel, donaţii directe din ţară şi străinătate.

În contul Magicamp, care sprijină logistic campania de strângere de fonduri, au fost adunaţi, până luni, 70.472 de lei (aproximativ 15.000 de euro), potrivit informaţiilor oferite News.ro de Melanie Medeleanu, fondatoarea asociaţiei.

Din biletele vândute pentru concertul caritabil de luni seară de la Ateneul Român, organizatorii, Fundaţia Calea Victoriei, se aşteaptă să fie viraţi aproximativ 36.000 de euro.

La evenimentul susţinut de pianistul Horia Mihail şi violonistul Gabriel Croitoru, mezzosoprana Oana Andra, tenorul George Vîrban, Symphonic Factory Orchestra şi dirijorul Tiberiu Soare, au participat câteva sute de persoane.

Pe lângă bani strânşi prin iaBilet.ro, platforma unde au fost vândute biletele pentru eveniment, au fost făcute donaţii directe în valoare de cel puţin 10.000 de euro, a precizat pentru News.ro Sandra Ecobescu, preşedinta fundaţiei.

Ea apreciază că, în prezent, mai mult de jumătate din suma necesară internării, operaţiei şi tratamentului, 250.000 de euro, a fost colectată.

În afara concertului şi a donaţiilor făcute prin intermediul campaniei lansate pe Facebook, zece artişti - între care Adrian Preda şi Dan Perjovschi - au donat lucrări de artă, iar galeria Mobius a organizat duminică o licitaţie în scop caritabil. În urma licitaţiei au fost strânşi aproximativ 13.000 de euro.

Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu leucemie acută mieloblastica. Profesorul şi scriitorul este internat la o clinică din Franţa, unde va fi operat la finalul lunii iulie pentru transplant de măduvă, intervenţie care nu poate fi realizată în ţara noastră.

Donaţii pot fi făcute în conturile

Anişoara Mihăilescu:
CONT Euro: RO44INGB0000999908974365
Anişoara Mihăilescu:
CONT LEI: RO34INGB0000999908974351

Vintilă Mihăilescu este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Canada, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Bulgaria. Din 2005 până în 2010 a fost directorul general al Muzeului Ţăranului Român.

În 1990, a iniţiat organizarea Societăţii de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi 2000. A scris numeroase volume de specialitate, iar între anii 1998 şi 2018, a fost colaborator permanent la revista Dilema (Veche).

Sursa : news.ro

Avertisment prin RO-ALERT. Mii de români vor primi un mesaj pe telefoanele mobile. Ce se întâmplă în realitate... O fetiţă de 10 ani a fost rănită într-un incendiu, în județul Neamț, după ce maşina în care se afla a luat foc...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x