Căutare Live

Absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor susţine examenul de rezidenţiat. Câte locuri au fost scoase la concurs în acest an

Peste 1.360 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor susţine examenul de rezidenţiat la Iaşi, au anunţat, miercuri, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Peste 1.360 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor susţine examenul de rezidenţiat la Iaşi, au anunţat, miercuri, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit rectorului UMF Iaşi, Viorel Scripcariu, pentru examenul de rezidenţiat din acest an s-au înscris 1.367 candidaţi, numărul fiind mai mare decât în anul precedent cu 152. Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Iaşiul pe al doilea loc, precedat fiind de Bucureşti, cu 3.250 de candidaţi, şi urmat fiind de Cluj, cu 1.209 de candidaţi.

Dintre cei 1.367 candidaţi la rezidenţiatul de la Iaşi, 995 de absolvenţi vor susţine examenul pentru rezidenţiat în medicină, 265 în medicină dentară şi 107 la farmacie.

"Rezidenţiatul este poate cel mai important concurs în cariera unui tânăr care a îmbrăţişat o carieră de medic, medic dentist sau farmacist pentru că, în funcţie de rezultatele obţinute, îşi va putea alege specialitatea dorită. Este o competiţie dificilă, la nivel naţional, care necesită un efort intelectual deosebit, de aprofundare a tuturor cunoştinţelor dobândite în facultate. Dar eu am încredere absolută în absolvenţii noştri, care au dovedit în fiecare an că pot face faţă cu brio provocărilor unui astfel de concurs, obţinând rezultate de excepţie", a declarat rectorul UMF Iaşi.

Absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie din ţară vor da concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii. Concursul se desfăşoară pe 18 noiembrie 2018 în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

În acest an Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 4.987 de locuri şi posturi, 4.357 fiind pentru domeniul medicină, 405 pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie.

Comparativ cu anul trecut, au fost scoase la concurs mai multe locuri şi posturi. În 2017, au fost scoase la concurs 3.524 de poziţii. A crescut totodată şi numărul de înscrişi, anul trecut fiind 6.817 de absolvenţi, spre deosebire de anul acesta când sunt înregistrate 8.420 de candidaturi.

Sursa: Agerpres

Concediu maternitate 2018. Modificări noi la indemnizația de creștere a copilului... Atenție, bucureșteni! Va avea loc o grevă de avertisment la metrou. Orele la care niciun tren nu va circula...
10 semne că te place un Rac. Cum să te comporți în preajma lui
Dacă ești atentă de fiecare dată la ce îți transmis astrele, poți afla 10 semne că te...
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022. Scorpionii se simt trădați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022 spune că nativii din zodiac au parte de o zi cu multe...
Parteneri
Lasagna cu legume. O rețetă mai simplă și mai sănătoasă
Catine.ro
Ultimele știri
x