Antena Căutare

Rezidențiat Carol Davila 2018. Locuri, taxe și condiții

Rezidențiat Carol Davila 2018. Tot ce trebuie sa stii despre concursul 18 noiembrie

Rezidențiat Carol Davila 2018. Locuri, taxe și condiții
rezidentiat 2018

Rezidențiat Carol Davila 2018. Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) "Carol Davila" a precizat că numărul total de locuri scoase la concursul de rezidențiat 2018 de către Ministerul Sănătății, în toată țara, este de 4.987, dintre care 4.357 pentru domeniul medicină, 405-medicină dentară și 225-farmacie.

Rezidențiat Carol Davila 2018. Duminică, 18 noiembrie, se va susține concursul admitere în rezidențiat, în toate în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara. Pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs s-au înscris 8.420 de candidați, aproximativ 40% dintre ei urmând să susțină examenul la București.

Rezidențiat Carol Davila 2018. La Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București s-au înscris 2.404 candidați la medicină, 604 la medicină dentară și 243 la farmacie, înregistrându-se o creștere semnificativă atât atât din punct de vedere al locurilor scoase la concurs, cât și din cel al numărului de candidați înscriși, față de anul trecut.

"Anul acesta asistăm la o creștere semnificativă atât în ceea ce privește numărul locurilor scoase la concurs, cât și a numărului candidaților înscriși, fapt ce ne poate demonstra un interes crescut față de resursa umană din sistemul medical românesc și totodată pentru desăvârșirea profesiei de medic.

Am convingerea că și în 2018 absolvenții noștri vor traversă, în număr cât mai mare, dar și cu medii ridicate, acest important examen din carieră lor profesională, demonstrând, la fel că generațiile anterioare, valoarea academică de necontestat în cei peste 161 de ani de existența a universității"
, a declarat rectorul UMF "Carol Davila" din București, Ionel Sinescu.

Rezidențiat 2018. Locuri scoase la concurs, condiții, taxa

Pentru a participa la concursul de rezidențiat în medicină, medicină dentară și farmacie, candidații au achitat o taxa de 400 lei, stabilită prin Ordin al Ministrului Sănătății. Un procent de maximum 85% din sumele încasate va fi repartizat universităților de profil.

Potrivit portalivatamant.ro, candidaților li se va permite intrarea în sălile de concurs la oră 8,30, iar subiectele se vor deschide la oră 10,00. Concursul se va derula sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestații candidații vor avea la dispoziție 24 de ore.

Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestațiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, dintre care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu.

Ocuparea locurilor în cele 67 de specialități se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limită locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Rezultatele se vor afișa numai după semnarea Ordinului Ministerului Sănătății de confirmare a rezultatelor.

Aceste imagini au stârnit revoltă! Un primar din România a pus gazon artificial în oraş, pentru că este mai uşor de într... A murit părintele Nicolae Bordaşiu, închis de comuniști, coleg de celulă cu Arsenie Boca în temnițele comuniste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x