Antena Căutare

Astazi a fost cea mai caniculara zi din an! Temperaturile au atins 40 de grade

Miercuri, temperaturile au atins aproape 40 de grade Celsius, in cele mai multe zone din tara. Insa, in marile orase, acestea au ajuns si 50 de grade la soare. Mai mult, organismul uman le resimte cu mult mai crescute.

Masinile din oras si asfaltul ard la peste 50 de grade Celsius, iar blocurile sunt si mai incinse, ajungand la aproape 60 de grade. In masinile abandonate in soare, termometrul sare periculos de 70 de grade. Caldura a doborat deja zeci de oameni din toata tara, iar ambulantele abia fac fata solicitarilor.

Canicula a fost cel mai greu examen pentru un elev din Balteni, judetul Gorj. Tanarul a ajuns la spital dupa ce a lesinat in timpul probei de bacalaureat, iar acesta nu a fost singurul caz. Numai in Arges, peste 30 de copii au ajuns de urgenta la spital, cu insolatie. Medicii recomanda ca micutii sa aiba permanent capul acoperit, sa stea la umbra si sa consume lichide.

Aproape 40 de grade vor fi si joi in tot vestul tarii, aflat deja sub cod portocaliu. Restul Romaniei va fierbe la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Meteorologii avertizeaza ca temperaturile ridicate se vor mentine pana duminica. Abia saptamana viitoare, acestea vor scadea pana la 26 de grade si exista si sanse de ploaie.

FOTO: Intact Images

Trei minori au evadat din arest sub privirile politistilor... Teleorman: Un politist a fost arestat dupa ce si-a amanetat pistolul din dotare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x