Antena Căutare

Avertisment dur pentru părinți! ”Aveți grijă ce le cereți copiilor voștri! Nota 10 nu garantează nici pe departe succesul unui elev!”

Nu o dată, am fost apostrofați sau ne-am certat, la rândul nostru, copiii din cauza notelor de la școală. Însă, mare atenție, notele de la şcoală nu sunt cei mai buni indicatori ai potenţialului pe care îl are un elev, așa că este contraindicat să emitem pretenții legate de niște calificative absurde.

Nu o dată, am fost apostrofați sau ne-am certat, la rândul nostru, copiii din cauza notelor de la școală. Însă, mare atenție, notele de la şcoală nu sunt cei mai buni indicatori ai potenţialului pe care îl are un elev, așa că este contraindicat să emitem pretenții legate de niște calificative absurde. În plus, nota 10 nu garantează succesul pe care-l va avea mai târziu un elev!

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Minţii”, afirmă că este demonstrat ştiinţific că nota 10 nu scoate în evidenţă genialitatea unui elev, ci pur şi simplu arată gradul ridicat de adeziunea la un set de cunoştinţe standardizate, impuse de şcoală.

Avertisment dur pentru părinți! ”Aveți grijă ce le cereți copiilor voștri! Nota 10 nu garantează nici pe departe succesul unui elev!”

“Elevii au nevoie să învețe cum să învețe, nu au nevoie de concurență sau reguli impuse. Ei au nevoie să fie ajutați să rămână cât mai aproape de creativitatea și voioșia copilăriei. Cunoaştem cu toţii foarte multe exemple de elevi de nivel mediu sau cu note slabe la învăţătură, dar care au demonstrat, mai ales după terminarea şcolii, că pot fi genii în orice alt domeniu de activitate.

Articolul continuă după reclamă

Genialitatea lor a ieşit la iveală abia după ce aceştia au părăsit graniţele sau standardele impuse de mediul academic, deoarece au putut gândi singuri, şi-au dat voie să fie creativi. Sunt mulţi profesori care nu ţin cont de unele sclipiri de geniu pe care le pot avea unii elevi, ba chiar îi îngrădesc din prima clipă în care observă opinii care nu respectă graniţele lecţiei.

Chiar mai rău, există profesori care îi pedepsesc pe elevii nonconformişti şi îi premiază pe elevii care respectă şi aderă robotic la pachetul de cunoştinţe standardizate. Din această cauză, actualul sistem de notare, care premiază conformismul şi pedepseşte nonconformismul, a devenit unul cel puţin discutabil”, afirmă psihologul Pleşea.

Potrivit specialistului, creativitatea unui elev se dezvoltă armonios prin exemplul personal al dascălului, și mai puțin prin note.

Veste extraordinară pentru mii de români! Setul de analize pe care românii îl vor face GRATUIT începând cu 1 aprilie!... 18 ani de la inaugurarea primului centru de transplant mădular din România. ,,Sute de vieţi au fost salvate de atunci”. ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x