Antena Căutare

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia a două clădiri de patrimoniu din Bucureşti

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia a două clădiri vechi, de patrimoniu, din Bucureşti, care se află într-o stare avansată de degradare. Este vorba despre Blocul Florentin şi clădirea de vizavi de acesta, ambele aflate pe strada George Vraca.

Potrivit unui comunicat remis News.ro, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 33 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi accesul la cultură.

În Bucureşti se găsesc numeroase clădiri de patrimoniu, aflate în stare de ruină, care riscă să cadă peste trecători şi, totodată, să dispară pentru totdeauna din patrimoniul cultural al oraşului.

Blocul Florentin aminteşte de clădirile lui Gaudi din Barcelona şi se află la intersecţia cu strada Aristide Demetriade.

Cea de-a doua clădire este o casă proiectată de Dimitrie Maimarolu, arhitectul Palatului Patriarhiei şi cel al Cercului Militar Naţional, monument istoric.

Sursa : news.ro

Cal găsit de polițiști în bucătăria unei garsoniere! Proprietarul animalului le-a explicat oamenilor legii că voia să-l ... Casă de avocatură: Procedura de excludere a asociaţilor indezirabili dintr-o companie este tot mai des întâlnită...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x