Antena Căutare

BAC 2016. Elevii din clasele a XII-a au susținut simularea la Limba și Literatura Română. Ce subiecte au avut de rezolvat

Elevii claselor a XII-a au susținut astăzi simularea la Limba și Literatura Română a examenului de Bacalaureat.

Elevii claselor a XII-a au susținut astăzi simularea la Limba și Literatura Română a examenului de Bacalaureat. Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.

La clasa a XII-a, profilul umanist, filieră vocaţională-profilul pedagogic, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Ştefan Petică - "Apune soarele pe dealuri"

La Subiectul II, elevii au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul internetului în promovarea unei cărţi.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic sau dintr-un roman al experienţei.

La clasa a XII-a, profil real-tehnologic şi vocaţional, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu - "În seara asta".

La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile construcţiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau G. Călinescu.

Marți se va desfășura proba la Limba și literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale), iar miercuri proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Spune ce zodie ești ca să-ți zic ce pățești! Află cum îți va fi viața, după horoscopul țigănesc!... Azi primăvară, mâine iarnă! Vreme capricioasă şi ninsori la munte. Prognoza meteo pe două săptămâni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x