Antena Căutare

Bacalaureat 2012: Mircea cel Batran, confundat cu Iisus Hristos!

Matematica si istoria i-au dat gata pe tinerii de la Bacalaureat. Multi nu ii recunosc in poze pe cei din cartile de istorie, pe voievozi sau pe regi. Ba chiar il confunda pe Mircea cel Batran cu Iisus Hristos. Dar nu sunt jenati. Chiar ei recunosc ca nu au invatatat nimic si ca doar isi incearca norocul la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

Fara emotii, stres si scenarii negre, zeci de mii de elevi au intrat in salile de examen cu un singur crez. – sa treaca, in cele din urma, examenul maturitatii. Pentru multi tineri, insa, Bacalaureatul a fost adevarata loterie. Nu avea nici macar cunostinte elementare.

Reporterii Observator au facut un experiment printre elevii care au sustinut proba la Istorie. Le-au aratat fotografii cu domnitori, regi si staruri contemporane. Nefiind la moda, Mihai Viteazu a fost confundat cu Iisus Hristos. In schimb, Nicolae Guta si Gigi Becali sunt inconfundabili.

La matematica, teoretic, lucrurile ar trebui sa fie clare. Numai ca, surpriza: problema de clasa a treia, prezentata absolventilor de clasa a douasprezecea de reporterii Observator, s-a dovedit pentru ei o ecuatie de grad superior. Curios cum s-or fi descurcat in fata subiectelor de la examen. Au avut de rezolvat radicali, ecuatii si polinoame.

Ultima proba, cea la alegere in functie de profilul absolvit, se va da vineri, iar duminica vor fi afisate primele rezultate.

La sesiune din toamna anului trecut, promovabilitatea a fost cea mai mica din istorie: 16 procente.

foto: Intact Images

Capitala se schimba la fata: Reorganizarea centrului si autostrada suspendata, pe ordinea de zi a Consiliului... Camine de lux: studentii pot alege sa stea in camere de patru stele, in apartamente complet utilate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x