- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Din dorința de a pune pe masă cât mai multe preparate, bucătarii uită să țină cont de câteva aspecte minore, dar care, de fapt, au o importanță deosebită în gustul mâncării mai ales atunci când vine vorba de carnea de miel.
Pentru că toate gospodinele își doresc ca mesele să fie pline cu preparate deosebite, precum: pască, ouă roșii, salate, sarmale, și multe altele, acestea omit câteva aspecte esențiale atunci când încep să pregătească și friptura de miel.
Iată ce nu ar trebui să uiți niciodată atunci când gătești carnea de miel.
Greșelile pe care românii le fac atunci când pregătesc carnea de miel
Chef Alexandru Sautner a dezvăluit în mediul online care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac românii atunci când prepară carnea de miel.
Sfaturile cunoscutului bucătar sunt extrem de utile, mai ales pentru cei care încep abia acum să gătească pentru prima dată carne de miel, dar și pentru cei care au gătit de-a lungul timpului acest preparat fără să aibă rezultatele la care se așteptau.
Așadar, iată la ce să fii atent dacă vrei să nu dai greș!
- Carnea de miel nu se spală!
- Carnea de miel nu se condimentează exagerat!
- Carnea de miel scoasă din frigider nu se bagă direct la cuptor!
- Carnea de miel nu se gătește la temperatură mare!
- Carnea de miel nu se taie imediat ce este scoasă din cuptor!
„Cinci greșeli când pregătești carnea de miel: în primul rând, carnea de miel nu se spală. Se curăță cu ceva textil pe dinafară, iar înăuntru cu hârtie și oțet. Pentru mine, carnea trebuie să fie marinată cu 12 ore înainte, nici prea multe mirodenii, nici prea multe arome, pentru că atunci nu se mai înțelege absolut nimic. La mine este simplu: usturoi, foaie de dafin, rozmarin, cimbrișor, vin alb, vin roșu.” a spus Chef Alexandru Sautner.
„După ce o scoatem din frigider, iarăși o mare greșeală: imediat se pune în tavă, se bagă la cuptor - NU! Carnea trebuie să ajungă la temperatura camerei, deci undeva pe la vreo 22 - 23 de grade, cât avem ambient.
Temperatura este prea mare, poate nu știu, din dorința noastră de a găti mai repede, ne e foame, știți cum este când vine Paștele, de-abia așteptăm să mâncăm, îi dăm temperatura prea mare. Atunci riscăm carnea să se ardă pe deasupra și să rămână crudă pe dinăuntru.
O scoatem din cuptor și de-abia așteptăm să o tăiem, că ne e foame sau ne e poftă, și o tăiem prea repede. Nu, carnea trebuie să o lăsăm să se odihnească cel puțin 15 - 20 de minute, să rămână suculentă. Și numai după aceea ne apucăm să o tăiem”, a mai explicat Chef Alexandru Sautner într-un clip video postat pe Tik Tok.
Citește și: Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă așa” De ce alege să pună sarea la început... Preparatul culinar de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drugtest. La ce trebuie să fie atenți șoferii...