Căutare Live

Bacalaureat 2019. Proba la limba maternă. Ce subiecte pică

Bacalaureat 2019. Absolvenții de Liceu care aparțin minorităților naționale susțin miercuri, 5 iunie 2019, proba la Limba maternă-oral. Află pe a1.ro modele de subiecte la proba de competenţe lingvistice de comunicare orală în Limba maternă (B). 

Bacalaureat 2019 Limba materna oral

Bacalaureat 2019. Absolvenții de Liceu care aparțin minorităților naționale susțin miercuri, 5 iunie 2019, proba la Limba maternă-oral. Află pe a1.ro modele de subiecte la proba de competenţe lingvistice de comunicare orală în Limba maternă (B), dar și ce subiecte pică azi.

Bacalaureatul, este cel mai important examen național susținut elevii de liceu, are, în 2019, 135.655 de candidați care s-au înscris pentru susţinerea examenului în prima sesiune de Bac, respectiv iunie-iulie 2019.

Examenul de Bac 2019 a început luni, 3 iunie 2019, cu probele de competență lingvistică de comunicare orală la Limba și Literatura Română. Examenele orale continuă miercuri și joi, 4 și 5 iunie 2019, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă (5-6 iunie). A1.ro va publica subiectele la Limba și Literatura Română, când vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro. Află, mai jos, modele de subiecte la Limba Maternă, proba orală.

B Competenţe lingvistice Modele subiecte Limba maternă

Examenul de Bac continuă, conform calendarului anunțat pe Edu.ro în zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (probă D), iar în 12-13 iunie se vor evalua competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională (probă C). Candidații de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programați pentru susținerea probei D în zilele de 7 și 11 iunie. Află

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2019 încep în luna iulie 2019, conform calendarul Edu.ro. Modele de subiecte la probe scrise și alte informații utile despre Bac 2019, aflați aici.

Citește și: Bacalaureat 2019. Când încep probele scrise și ce subiectă pică​

Bacalaureat 2019| Reguli examen Bac 2019

5 iunie 2019, proba orală la Limba Maternă

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
angela coffman imbracata intr-o bluza neagra cu imprimeiu floral
Angela se declară cea mai econoamă mamă. Nu-și lasă familia nici să folosească hârtie igienică. Ce spune soțul ei
Angela se declară cea mai econoamă mamă. Nu-și lasă familia nici să folosească hârtie igienică. Ce spune soțul ei
Mai multe articole

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Ce este interzis la Bac 2019

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Citește și:

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la Limba Română, oral​

Bacalaureat 2019, 3 iunie. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Cine este mama care și-a pierdut cei patru copii în apele învolburate din Sângeru! Roxana are 22 de ani și a povestit cu... Video care vă poate afecta emoțional. Imaginile apocalipsei în România: „Ne-a blestemat Dumnezeu pentru că suntem răi”...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri