Antena Căutare

BAC de 10! Sfaturi utile pentru a învăța eficient.

Bacalaureatul este un examen care se susține la absolvirea liceului, la mai multe discipline de învățământ. Promovarea Bacalaureatului înseamnă încheierea unui ciclu de pregătire. Promovarea bacalaureatului, în general la 18 ani, este necesară pentru admiterea în învățământul superior.

Bacalaureatul este un examen care se susține la absolvirea liceului, la mai multe discipline de învățământ. Promovarea Bacalaureatului înseamnă încheierea unui ciclu de pregătire. Promovarea bacalaureatului, în general la 18 ani, este necesară pentru admiterea în învățământul superior.

Revista „am doar 18 ani” a publicat o listă cu sfaturi foarte utile pentru procesul de învățare în cadrul examenelor de bacalaureat, printre acestea se regăsesc urmatoarele:

#. Fă curat în camera ta! Ai putea fi tentat să îţi faci curat în cameră ori la două dimineaţa, când tu ar trebui să te odineşti, ori atunci când trebuie să înveţi.

#. Găseşte-ţi un ritm al tău! Nu te suprasolicita! Fă pauze. Îţi poţi lăsa weekend-ul pentru distracţie şi ieşiri, iar în timpul săptămânii, pentru că oricum ai şcoală, să stai să înveţi.

Articolul continuă după reclamă

#. Nu pierde nopţile! Da, pare greu la început, dar cu cât se apropie examenele, cu atât o să începi să fii din ce în ce mai obosit şi s-ar putea din cauza asta să nu mai poţi învăţa sau, mai rău, să nu te poţi descurca la examen.

#. Înaintea examenelor, dormi bine. Extrem de bine. Dacă vrei să îngraşi porcul în ajun, fă-o până în ora 20:00, ca după aceea să ai timp să te relaxezi.

#. Înainte să intri în sală, nu încerca să repeţi subiectele. S-ar putea, de emoţii, deşi tu să ştii foarte bine, să le uiţi fix în momentul în care ar trebui să-ţi pui ideile pe foaie.

#. Încearcă să faci eseuri şi exerciţii din timp. Nu doar că te vor ajuta să îţi dai seama la ce nivel eşti, dar vei putea memora mult mai uşor informaţiile.

# Dacă ai posibilitatea, încearcă să îţi decorezi camera, astfel încât să îţi facă plăcere să stai acolo, să înveţi. Trebuie ca mediul să fie unul plăcut, nu să te obosească şi mai tare decât informaţia în sine.

#. Încearcă, atunci când repeţi, să o faci în locuri diferite. Un studiu a demonstrat că dacă schimbi locul de învăţare, acest lucru îţi poate îmbunătăţi considerabil capacitatea de concentrare şi memorare.

#. Dacă simţi că nu poţi învăţa în casă, încearcă să ieşi într-un părculeţ liniştit, dacă e frumos afară, sau într-o ceainărie sau la bibliotecă.

#. De asemenea, te poate ajuta învăţatul în grup. Întâlneşte-te cu prietenii tăi care dau Bac-ul şi, eventual, care sunt la acelaşi profil ca tine şi încercaţi să faceţi schimb de informaţii.

# Fă-ţi un plan cu ce ai de învăţat pentru fiecare materie. Te poate ajuta să îţi dai seama cât mai ai de învăţat şi odată ce începi să tai de pe listă, vei începe să te simţi din ce în ce mai bine şi vei vrea să termini totul cât mai repede.

# După ce termini şcoala, până la examen, încearcă să te trezeşti totuşi la o ora rezonabilă dimineaţa. Mintea ta e şi mai productivă între orele 10:00 şi 11:00 şi îţi poţi termina mult mai repede treburile şi să-ţi rămână seara pentru a te relaxa.

# Dacă vrei să îţi scoţi referatele de pe calculator şi să le citeşti, schimbă fontul în Times New Roman. Este cel mai uşor de citit font.

Metrorex: Contestaţia depusă pentru licitaţia privind construcţia Magistralei 6 de metrou a fost retrasă... Doua feriboturi revolutionare date in lucru la Santierul Naval Damen Mangalia...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor
Super Neatza, 16 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se încălzește ușor Joi, 16.01.2025, 08:40
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x