Antena Căutare

A fost inginer, iar acum doarme pe străzi, așteptându-și soția și copiii. Nea Adrian: "Am casă, acolo am fost fericit cu ei"

Nea Adrian doarme pe străzi, e "boschetar", om care pare că nu are pe nimeni pe lume și își petrece timpul pe unde apucă, la mila trecătorilor. Nu cere bani, dar își dorește să stea de vorbă cu oamenii. Îmbrăcat sărăcăcios, murdar și mirosind a alcool, localnicii îl evită. Nu știu că, de fapt, omul e fost inginer, a învățat multă carte, dar a ajuns pe stradă după un eșec în dragoste. Soția l-a lăsat fără nicio explicație, iar el încă o așteaptă. 

Nea Adrian doarme pe străzi, e "boschetar", om care pare că nu are pe nimeni pe lume și își petrece timpul pe unde apucă, la mila trecătorilor. Nu cere bani, dar își dorește să stea de vorbă cu oamenii. Îmbrăcat sărăcăcios, murdar și mirosind a alcool, localnicii îl evită. Nu știu că, de fapt, omul e fost inginer, a învățat multă carte, dar a ajuns pe stradă după un eșec în dragoste. Soția l-a lăsat fără nicio explicație, iar el încă o așteaptă.

La 60 de ani își petrece zilele la umbra unui copac din Piața Independenței din Iași, unde obișnuiește să mai și doarmă în unele situații. Are casă, dar acolo a fost fericit cu soția și copiii. Ei nu mai sunt, iar el nu mai vrea să calce în acel loc.

Publicația locală Bună Ziua Iași scrie despre povestea lui Adrian Cozma, din Cotnari, un om inteligent cu un trecut zbuciumat. Omul povestește cu drag despre vremurile trecute când era la casă lui, alături de soția sa și de copii. Fiii lui l-au abandonat, plecând în țări depărtate pentru a-și construi un viitor mai bun. Soția l-a lăsat și ea fără să-i dea nicio explicația. Atunci, din omul de nădejde, inginerul școlit, a ajuns un om al străzii.

"Eu am lucrat ca bioinginer si la Spitalul Orasenesc Harlau, si la Spitalul Clinic «CF» Iasi. Castigam foarte bine, imi intretineam familia si niciodata nu am dus lipsa de nimic. Ma vedeti ca dorm aici, sub copaci, si probabil credeti ca sunt beat, dar eu m-am lasat de tot de baut. Am fost pana la spital sa-mi fac un control si mi s-a facut somn. Urasc sa ma duc acasa, unde stau singur si imi amintesc de tot ce am pierdut. Prefer sa stau aici, sa vad oameni, sa mai vorbesc cu cineva. Toata lumea se fereste cand ma vede asa, neingrijit, cu hainele rupte, dar daca ar vorbi cu mine, ar sti cine am fost eu la viata mea si cate am facut. Dar asa suntem noi oamenii, judecam dupa eticheta", spune Adrian Cozma, pentru bzi.ro

"Eu am luat-o razna la un moment dat din cauza ca m-a lasat sotia si nu am mai stiut cum sa ma descurc de unul singur. Am simtit ca lumea imi fuge de sub picioare si nu-mi mai puteam controla emotiile. Am ajuns sa plang in fata copiilor, exemplul care voiam sa le fiu cu timp in urma nu mai eram, le produceam numai suferinta, iar ei nu aveau nicio vina. Totul s-a terminat din cauza iubirii. Cred ca vina mea a fost ca am fost mereu prea prins cu locul de munca si am uitat importanta familiei, importanta care trebuie acordata unei femei. Dar fiind singurul care muncea din casa, mi-am luat responsabilitatea de a face numai asta, sa poata merge copiii la scoala, sa poata avea un viitor bun, iar sotia mea sa nu aiba grija zilei de maine. Cu toata grija si dragostea mea, am dat-o in bara si am ramas singur. Toti banii pe care i-am strans in toti anii in care am muncit s-au dus pe alcool, pentru ca v-am zis ca m-am pus pe baut si pe zile pierdute aiurea. Nu mai am nimic si aici nu ma refer neaparat la bani, ci la oameni. Oameni singuri pe lumea chiar exista, iar eu sunt un exemplu viu", adauga barbatul.

Foto: bzi.ro

Ați văzut-o? Luminița Elena Udrea a dispărut de la Facultate, în Sibiu. Mama ei o caută disperată pe străzi... Video. „Săriți, moare!”. Momentul în care un adolescent de 14 ani, din Botoșani, moare sub ochii prietenilor lui!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x