Antena Căutare

Bărbat, la un pas de moarte după ce a fost ciupit de un purice. Cum a fost posibil să își piardă mâinile și picioarele

Un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a aflat la un pas de moarte după ce a fost ciupit de un purice. Momentan, el se află în stare critică la Terapie Intensivă, luptându-se cu o maladie periculoasă. Ce avertizează specialiștii.

purice
Un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a aflat la un pas de moarte în urma unei ciupituri de purice. Ce s-a întâmplat | Profimedia

Un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a aflat la un pas de moarte după ce a fost mușcat de un purice. Mușcătura aparent banală a avut efecte devastatoare asupra stării sale de sănătate, iar pacientul a ajuns să își piardă mâinile și picioarele. Cum a fost posibil și la ce ar trebui să fim atenți atunci când intrăm în contact cu astfel de paraziți.

Citește și: Cum arată creatura gigant care a băgat frica în pescari. Când a mușcat momeala, cei de pe plajă au fugit înspăimântați

Un bărbat și-a pierdut mâinile și parțial picioarele după ce a fost mușcat de un purice. Cum a fost posibil

Bărbatul de origine americană a ajuns în stare gravă în urma unei neașteptate mușcături de purice. Acesta și-a pierdut mâinile și parțial picioarele, aflându-se în continuare în stare critică, la Terapie Intensivă. Americanul se luptă cu o maladie gravă, provocată de o infecție, în urma mușcăturii, informează nypost.com.

Potrivit relatărilor familiei sale, bărbatul lucra la un centru de îngrijire a animalelor, acolo unde în timpul activităților de curățenie a fost mușcat de un purice. În urma mușcăturii, acesta a dezvoltat tifos, o boală severă și periculoasă. Din fericire, americanul a primit îngrijiri medicale de urgență în decurs de 48 de ore de la incident, lucru care i-a salvat viața.

Dacă nu ajungea la spital în timp util, urmările ar fi fost tragice. Cu toate acestea, pacientul nu va mai fi niciodată ca înainte. Bărbatul de doar 35 de ani și-a pierdut mâinile și parțial picioarele în urma complicațiilor apărute în urma infectării.

Incidentul neașteptat a sensibilizat comunitatea și a tras totodată un semnal de alarmă cu privire la riscurile care pot apărea atunci când intrăm în contact cu purici sau căpușe, acestea din urmă fiind deja cunoscute pentru transmiterea bolii Lyme. Se pare însă că și puricii sunt periculoși, însă medicii au punctat că aceste cazuri sunt destul de rare.

Citește și: Povestea incredibilă a unui copil care a mușcat un șarpe. Ce s-a întâmplat cu animalul la scurt timp

Cum recunoașteți ciupiturile de purice. La ce trebuie să fiți atenți

Autoritățile sanitare și specialiștii din domeniul medical avertizează cu privire la necesitatea luării măsurilor de precauție adecvate, pentru a evita astfel de incidente nedorite. Animelele de companie ar trebui deparazitate intern și extern, iar atenția și vigilența sunt recomandate atunci când vizităm spații libere în care s-ar putea afla astfel de dăunători.

Mușcăturile de purice sunt ușor de recunoscut datorită aspectului lor distinct. Acestea se caracterizează prin dimensiuni reduse și sunt diferite de cele provocate de țânțari. Atunci când un purice v-a ciupit, trebuie să fiți atenți la următoarele caracteristici: vor apărea umflături mici și roșii pe piele, de regulă în grupuri. Aceste ciupituri apar mai frecvent în jurul gleznelor sau pe partea inferioară a picioarelor.

TikTok lansează postările cu text, similare cu Stories, de la Instagram. Anunțul făcut de platforma video... Ce s-a ales de familia tânărului care a murit în accidentul de mașină provocat de Mario Iorgulescu. A lăsat în urmă doi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x