Antena Căutare

De ce refuză bărbații să poarte mască pentru a se proteja de coronavirus. Medicul Adrian Marinescu: ”Virusul nu ține cont de sexe, trebuie să ne protejăm toți!”

Un studiu recent, făcut de americani, arată că bărbaţii nu prea poartă mască. De ce? Ei bine, domnii cred ca masca de protecţie nu este un accesoriu masculin. Ba, mai mult, că barbăţia îi fereşte şi de COVID-19. Sunt contrazişi de statisticile mondiale însă. Sunt mai mulţi pacienţi de sex masculin decat feminin şi în plus dezvoltă şi forme mai grave de boală.

29% dintre bărbații implicați în studiu spun că poartă mască doar dacă este absolut necesar, în timp ce 38 la sută dintre respondenții de sex masculin spun că nu au purtat niciodată mască, de la începutul pandemiei. Doamnele sunt ceva mai atente cu metodele de precauție: 44% dintre femei spun că poartă masca atunci când trebuie, în timp ce doar 25% recunosc că nu au purtat niciodată mască.

”Din punct de vedere social e o diferență, dar totodată există și una din punct de vedere fiziologic, femeile având nota asta de maternitate implicită și sunt orientate spre a avea grijă pe termen lung de cei din jurul lor, bărbații sunt mai spre a explora și spre a înfrunta riscurile.

Coronavirus în România, 20 mai 2020. Live Update. Crește numărul de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în România. Numărul persoanelor infectate ajunge la 17.387

Ceea ce nu prea ar trebui să facă, dacă ne uităm la statistici. Rata de mortalitate, provocată de COVID-19, în rândul bărbaţilor este de două ori mai mare decât în rândul femeilor, deşi ambele sexe au aceeaşi probabilitate de a contracta virusul.”, a declarat psihologul George Chiriacescu.

”Într-o oarecare măsură se pare că ţine și de sexe, pentru că hormonii feminini ne protejează şi de această dată. Bărbaţii au dezavantajul de a face forme severe sau mai severe în raport cu femeile.”, declară Adrian Marinescu, medic infecționist.

”Intotdeauna barbatii au avut mai multe afecţiuni preexistente! Gândiţi-vă la bolile cardiovasculare, la diabet, la boli pulmonare, la faptul că sunt fumători. Lucrurile astea au contat întotdeauna.”, a mai spus acesta.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

”Bine, bărbatul e bărbat! Masculul din el vorbeşte! Dar suntem expuşi în egala măsură! Virusul ăsta nu ţine cont de sexe!”, a declarat o femeie atunci când a auzit că reprezentanții sexului puternic nu obișnuiesc să poarte măști.

”Noi toţi, indiferent de sex, trebuie să ne luăm aceleaşi măsuri de prevenţie: aceleaşi măsuri de igienă, faptul că purtăm mască, distanţarea socială şi bineinteles, evitarea gesturilor sociale.

3.000 de lei, salariu net, pentru o categorie de români! Ce locuri de muncă vor fi plătite cu această sumă

Dacă avem grijă de noi, avem şi de cei dragi nouă, iar riscul de infectare sau de răspândire a virusului va fi cu mult mai mic. Semne bune vin şi din partea autorităţilor care spun că numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut semnificativ.”, a mai declarat medicul Adrian Marinescu.

3.000 de lei, salariu net, pentru o categorie de români! Ce locuri de muncă vor fi plătite cu această sumă... Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19 ar putea începe după 1 iunie. Anunțul Ministerului Sănă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x