Barem Bacalaureat 2019 Română - Bacovia și Blaga/Arghezi și Barbu. Rezolvarea subiectelor

Barem Bacalaureat 2019 Limba Română - Subiectele de la examenul la Limba și literatura română susținut astăzi la Bacalaureat au avut printre cerințe realizarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Bacovia sau Blaga pentru Real și Arghezi sau Barbu la Uman. Află rezolvarea subiectelor la punctul III, 

rezolvarea subiectelor la Limba romana

Barem Bacalaureat 2019 Limba Română - Subiectele de la examenul la Limba și literatura română susținut astăzi la Bacalaureat au avut printre cerințe realizarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Bacovia sau Blaga pentru Real și Arghezi sau Barbu la Uman. Află rezolvarea subiectelor la Bac 2019 profil Uman și Real

Baremele și subiectele de la Limba și Literatura Română, Bacalaureat 2019 aau fost pe Edu.ro la ora 15:00. Consultă subiectele și pe A1.ro.

Rezolvarea subiectelor a necesitat multă atenție și studiu prealabil, profesorii fiind de părere că acestea un un nivel complex de realizare. Capcanele puteau apărea încă de la primul subiect, unde elevii au avut de abordat un fragment de la Junimea, din Iași, de George Panu. ”La primul subpunct li se cerea să indice sensul „scăpai de rușine”. Trebuiau să citească textul. E un fragment dintr-o scriere memorialistică, mai greu de înțeles, a declarat profesoara Silvia Sava pentru Libertatea, cea care, de altfel, a efectuat și rezolvarea acestora.

În plus, cadrul didactic argumentează că, indiferent de poetul ales, elevii trebuiau să încadreze textul în anumită perioadă, tematică, curent literar. La Bacovia și Blaga – particularitățile liricii simboliste, Arghezi și Barbu– modernism. Raportarea la textu ales, indentificarea temei alese. La Bacovia se putea scrie despre poezia Plumb, iar la Blaga – Eu nu strivesc corola de lumini a lumii. La Ion Barbu – probabil Riga Crypto și Lapona Enigel, Tudor Arghezi ”Testament” sau ”Flori de mucigai”.

După identificarea temei, era neceară și comentarea a două imagini sau idei poetice și analizarea elementelor de compoziție și limbaj. Toate raportate în strânsă legătură logică cu orientarea tematică. Candidatul trebuie să dovedească calități de analiză și argumentare.

Vezi VIDEO cu rezolvarea subiectelor AICI! (partea I)

Vezi VIDEO cu rezolvarea subiectelor AICI! (partea II)

Subiecte Bacalaureat Limba Română

Subiectele de la Limba Română au fost comentate și de către profesoara Iulia Pop, de la Colegiul Național Sf. Sava, dar și de către o absolventă a liceului care a susținut astăzi prima probă scrisă de la Bacalaureat, pentru Edupedu.ro.

Sursa video: Facebook Edupedu

Vezi și: Barem Limba Română BAC 2019: barem subiecte profil Uman

Citește și
Bogdan de la Ploiești, cantaret de manele
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
Ce tarif cere Bogdan de la Ploiești pentru a cânta la o nuntă sau la un botez. Câți bani trebuie să scoți din buzunare
colaj de fotografii cua ndreea si radu la mireasa
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
Cum s-au pozat Andreea din sezonul 2 și Radu de la Mireasa sezon 3, după ce s-au declarat un cuplu
anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mesajul fostei soții a lui Laurențiu Reghecampf după ce antrenorul a anunțat că vrea să divorțeze. Ce spune Mariana Pfeiffer
Mai multe articole

Vezi și: Barem Limba Română BAC 2019: barem subiecte profil Real

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri