Antena Căutare

Bombardier american în spaţiul aerian al României. Ministerul Apărării a transmis o informare publică

Un bombardier strategic american de tip B-52 s-a aflat marți în spațiul aerian al României, înformează autoritățile noastre. Ministerul Apărării a transmis o informare în acest sens.

Un bombardier strategic american de tip B-52 s-a aflat marți în spațiul aerian al României, înformează autoritățile noastre. Ministerul Apărării a transmis o informare în acest sens.

Bombardierul a desfăşurat activităţi de antrenament în spaţiul aerian al României, în zona Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, judeţul Braşov, informează Ministerul Apărării, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, antrenamentul s-a derulat sub coordonarea Componentei Operaţionale Aeriene din Statul Major al Forţelor Aeriene, împreună cu elemente FAC (Forward Air Control) şi JTAC (Joint Terminal Attack Controller) din structura Forţelor Aeriene şi a Forţelor Terestre Române.

"Activitatea de zbor a unei aeronave de bombardament strategic de tip B-52 aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii are ca scop principal demonstrarea puterii aliate în zona de sud-est a Europei şi contribuie la sporirea încrederii României privind implicarea SUA în asigurarea securităţii regionale, prin furnizarea măsurilor de reasigurare în zona de sud-est a Alianţei Nord-Atlantice", precizează sursa citată.

A fost elucidat misterul accidentului din Vâlcea, în care au murit pe loc un copil de patru ani și un tânăr de 19! Cine ... Un clujean a vrut să se răzbune pe fost soție și a dat foc apartamentului! La scurt timp, din bloc au început să iasă ve...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x