Antena Căutare

Brazii de import, primii in piete. Preturile pornesc de la 70 de lei

Brazi din Ungaria, Austria sau Danemarca vor inveseli anul acesta casele romanilor de sarbatori. Marile centre comerciale au scos deja pomi la vanzare. La mare cautare sunt brazii cu radacina, ce pot fi replantati. Insa, cu un pic de atentie si un pom taiat, cumparat acum, poate arata perfect pana la Craciun

Marii comercianti de brazi pentru Craciun au inceput deja sa-si umple depozitele cu pomi. In doar cateva zile, vor iesi cu ei la vanzare in piete. Si pentru ca romanii sunt pretentiosi, vorbim de brazi adusi din Austria, Germania sau Danemarca, mai bogati si mai simetrici.

Preturile pornesc de la 70 de lei pentru un brad de un metru si jumatate, dar ajung si la 275 de lei in cazul unui pom de apartament inalt, cu ramuri foarte bogate. Cine are insa mult loc in casa si bani de cheltuit, poate alege un brad mai scump: de 700- 800 de lei.

La mare cautare este asa-numitul brad normandian.

“Este un soi care provine din zona muntilor Caucaz. Este bradul cel mai raspandit pentru cultura de pomi de Craciun la nivel European”, spune directorul unui magazine de brazi. Iar comenzile au inceput inca de luna trecuta.

Cel mai mult timp rezista brazii cu radacina, cumparati la ghiveci, care pot fi replantati la primavara in curte. Se vand deja in piete.

Si brazii taiati pot arata proaspat cateva saptamani bune. Important este sa ii stropiti zilnic cu un pulverizator si sa optati pentru un suport cu apa. Romsilva va taia pentru sarbatorile de iarna din acest an 80.000 de pomi. Mai ieftini decat cei din import: incep de la 20 de lei, cei mai mici.

Mos Nicolae vine cu zapada in aproape toata tara... Capcanele creditelor la oferta. Atentie mare la promotiile acordate de banci!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x