Antena Căutare

Se dau bani de la stat. Care sunt condițiile pentru ca românii să primească 9.000 de lei 

Mii de bucureșteni ar putea primi bani de la stat pentru achiziționarea de mașini noi, potrivit proiectului de stimulare a eliminării din traficul din Capitală a mașinilor cu grad ridicat de poluare.

Cea de-a doua etapă a acestui proiect a fost aprobată de consilierii generali ai Capitalei, astfel că vor fi acordate cinci mii de vouchere.

"Prin acest proiect, care se va derula în perioada 2020-2021, vom acorda de 5.000 eco-vouchere, în valoare de 9.000 de lei fiecare, bucureștenilor care locuiesc în centrul orașului, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non euro, euro 1 sau euro 2.

Am promis la sfârșitul anului trecut, când prin instituirea vinietei OXIGEN s-a interzis accesul în centrul Capitalei a mașinilor non euro, euro 1 si euro 2, că vom găsi soluții pentru rezidenți.

Ne dorim să-i ajutam pe cei care locuiesc în zona centrala să își achiziționeze un autoturism nepoluant sau să fie despăgubiți dacă decid să renunțe la mașinile vechi pe care le dețin", a arătat Gabriela Firea, potrivit Antena 3.

Proiectul se adresează cu prioritate persoanelor fizice sau familiilor cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA și care dețin în proprietate un singur autoturism intens poluant, înmatriculat și înregistrat la același domiciliu cu cel al proprietarului: "Am primit sute de mesaje, e-mail-uri, petiții la registratură sau solicitări pe rețelele de socializare în care ni se semnala faptul că mulți bucureșteni care locuiesc în centru, pensionari sau persoane cu venituri mici, se văd în imposibilitatea de a mai ajunge acasă cu autoturismul personal pentru că este interzis accesul mașinilor intens poluatoare în zona ZACA. Reamintesc faptul că, la fel ca în prima etapă, eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară (frigidere, mașini de spălat rufe/vase, aparate de aer condiționat, cuptoare, aspiratoare etc.) sau electronice (televizoare, laptop, tabletă, imprimante laser/inkjet etc.)".

Firea a mai subliniat că, în cazul în care daca în prima fază de înscriere nu se solicită emiterea tuturor celor 5.000 de vouchere, acestea vor putea fi acordate și altor bucureșteni care doresc să renunțe la autoturismele vechi. Toate aceste detalii tehnice vor fi stabilite clar în regulamentul proiectului.

Vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu cei care au conturile blocate din cauza datoriilor... El e judecătorul CCR care bate orice record în materie de venituri. A încasat peste OPT MILIARDE dintr-un salariu cumula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x