Antena Căutare

Buletinul pe care-l ai acum ar putea să dispară! Uniunea Europeană vrea schimbarea tuturor cărților de identitate

Buletinele ar putea fi schimbate, la cererea Comisiei Europene, care dorește să impună obligativitatea includerii datelor biometrice în cărţile de identitate naţionale ale ţărilor care le eliberează, cum ar fi amprentele digitale, o măsură cuprinsă într-un pachet de propuneri privind securitatea UE prezentate, într-o conferință, la Strasbourg.

Buletinele ar putea fi schimbate, la cererea Comisiei Europene, care dorește să impună obligativitatea includerii datelor biometrice în cărţile de identitate naţionale ale ţărilor care le eliberează, cum ar fi amprentele digitale, o măsură cuprinsă într-un pachet de propuneri privind securitatea UE prezentate, într-o conferință, la Strasbourg.

Bruxelles-ul a prezentat o serie de măsuri vizând „restrângerea şi mai mult a perimetrului acţiunilor teroriştilor şi infractorilor, lipsindu-i de mijloacele de care au nevoie pentru a planifica, finanţa şi a comite crimele”, notează digi24.ro. În ţările UE care emit cărţi de identitate se estimează că 80 de milioane de europeni deţin în prezent o carte de identitate ce nu poate fi citită de maşină şi fără identificatori biometrici, potrivit estimărilor Comisiei, care încearcă să contracareze contrafacerea de documente „pe care teroriştii şi infractorii le pot folosi pentru a intra în UE dintr-o ţară terţă”.

‘Unele state membre au în continuare buletine de identitate pe hârtie’, cum este Grecia, subliniază un oficial de rang înalt al Comisiei. ‘Suntem în conformitate doar cu regimul impus pentru paşapoarte’, mai notează sursa citată.

Comisia insistă asupra faptului că nu este necesar să se impună stabilirea unui act de identitate în ţările care nu le eliberează.

Vremea 19 aprilie. Prognoza meteo anunță ploi și temperaturi scazute... Accident cumplit în Satu Mare, cu două autobuze. Planul roșu de intervenție a fost activat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x