Antena Căutare

Burse școlare în valoare de OPT lei într-o localitate din România! Elevii cer o hotărâre de Guvern

Consiliul Național al Elevilor cere o hotărâre de Guvern prin care să se reglementeze cuantumul minim al burselor din România. În anul 2019, în localitatea Pilu din județul Arad, elevii primesc lunar suma de opt lei.

Burse școlare în valoare de OPT lei într-o localitate din România! Elevii cer o hotărâre de Guvern
Burse școlare în valoare de OPT lei într-o localitate din România! Elevii cer o hotărâre de Guvern

Unica structură care reprezintă elevii la nivel național, Consiliul Național al Elevilor, solicită Guvernului României prin campania „Burse în toată România” , aprobarea unei hotărâri cu ajutorului căreia se să se reglementeze cuantumul minim de acordare al burselor, dar și încluderea finanțării în mod corespunzător pentru îndeplinirea acestui deziderat în bugetul de stat planificat pentru anul 2020.

În comunicatul transmis de Consiliul Național al Elevilor se specifică faptul că elevii din România întâmpină probleme cauzate de lipsa echității din sistem. În plus aceștia adaugă faptul că reducerea decalajelor este posibilă doar prin impunerea de către Guvernul României, prin hotărâre de guvern, a unui cuantum minim pentru fiecare tip de bursă.

„În acest sens, Consiliul Național al Elevilor a elaborat un proiect de lege care prevedea acordarea lunară a burselor de merit, performanță, studiu și ajutor social, împreună cu cuantumul minim al acestora. Cu toate acestea, în toamna anului 2019, hotărârea emisă de Guvern stabilea faptul că, în anul școlar 2019-2020, cuantumul respectiv rămâne la latitudinea administrațiilor publice locale.Elevii români întâmpină zilnic probleme cauzate de lipsa echității din sistem, dovadă fiind valoarea burselor în localități precum Pilu, din județul Arad, unde aceștia primesc lunar doar 8 lei pentru educație. De aceea, Consiliul Național al Elevilor, alături de organizațiile și structurile partenere, a redactat o scrisoare deschisă adresată Guvernului, în cadrul căreia sunt menționate aspectele definitorii campaniei demarate, în concordanță cu petiția inițiată cu același scop”, se arată în același comunicat.

Ministrul Sănătății dorește să facă schimbări majore la examenul de rezidențiat. Va fi introdusă o materie unică... Ce este sindromul bradului de Crăciun și care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori. Atenție, e mai periculos ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x