Antena Căutare

Ca in Evul Mediu: Pacientii Spitalului Judetean Sibiu, legati de pat

Directorul Spitalului Clinic Judetean Sibiu, Adrian Santa, a atras atentia, in timpul sedintei de Consiliu Judetean, ca unii pacienti operati au ajuns sa fie legati de paturi noaptea ca sa nu cada, din cauza ca spitalul nu are personal suficient care sa ii ingrijeasca si sa-i monitorizeze.

Santa a declarat ca aceasta masura a fost impusa de faptul ca doi asistenti au in grija 50 de pacienti ai sectiei Chirurgie 2, unii post-operator, care necesita ingrijire permanenta.

"Ajungem la solutii barbare, de legare a pacientului de pat ca sa nu isi scoata tuburile si sa nu cada din pat, ceea ce ne duce intr-un Ev Mediu tarziu", a spus acesta.

Zilnic, de la Spitalului Judetean Sibiu, cel mai mare spital din judet, pleaca pentru a lucra in alta parte cel putin cinci asistente medicale sau infirmiere.

Daca o persoana pleaca, postul se blocheaza si nu se mai poate angaja o alta persoana, decat dupa deblocarea postului ceruta de la Ministerul Sanatatii, prin Consiliul Judetean si Directia pentru Sanatate Publica.

Sursa: Antena3

Unul din cinci romani nu citeste deloc... Norul de cenusa nu mai deranjeaza traficul aerian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x