Antena Căutare

"Cadou" de 1 iunie: Indemnizatie fixa sau procent mai mic din venit pentru cresterea copiilor?

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca, deocamdata, nu s-a luat o decizie in cazul indemnizatiei de crestere a copilului si ca variantele luate in calcul sunt inca in discutie, fara a preciza care sunt acestea. Potrivit unor surse guvernamentale insa, "variantele" se rezuma la revenirea la suma fixa de 600 de lei, cum a fost pana in 2009, sau la diminuarea procentului actual de 85% veniturile lunare inregistrate in ultimul an. Masura urmeaza a fi aplicata de la 1 iunie, chiar de Ziua Internationala a Copilului.


Potrivit unor surse guvernamentale insa, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a luat in calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizatia de crestere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cat este in prezent.

Varianta agreata ar fi insa revenirea la suma fixa de 600 de lei, asa cum a fost pana la inceputul anului 2009, au precizat sursele citate.

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass, a confirmat informatia aparuta luni privind reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 1 iunie, precizand ca in perioada imediat urmatoare va fi decis daca diminuarea va fi operata prin introducerea unui procent mai scazut decat cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau daca va fi impusa o suma fixa.

Spitalul Municipal, in faliment! In cont mai sunt doar 12 lei!... Galati: Primul "tren" rutier electric produs in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x