Antena Căutare

Calendar ortodox. Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie

In calendarul ortodox, pe 1 octombrie, Biserica Otodoxa praznuieste Acoperamantul Maicii Domnului. Zi de mare sarbatoare ortodoxa, marcata in calendarul ortodox cu cruce rosie.

În calendarul ortodox, pe 1 octombrie, Biserica Otodoxă prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului. Zi de mare sărbătoare ortodoxă, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie.

Biserica Ortodoxă sărbătorește pe 1 octombrie Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare ce amintește creștinilor momentul în care Fecioara Maria s-a arătat înaintea poporului, stand în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Acestevenimen a avut loc în biserica din Vlaherne, pe 1 octombrie 991.

Sfântul Acoperamant era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul sau iubit, Epifanie: "O vezi, frate, pe Împărăteasa și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreagă lume?" Iar Epifanie a zis: "O văd, Părinte, și mă minunez!".

Cinstirea Sfântului Acoperământ s-a dezvoltat mai mult în Biserica Ortodoxă Rusă, încă din secolul al XII-lea. Din acest secol s-a extins în aproape toate Bisericile Ortodoxe.

Multe biserici din ţara noastră, dar şi mănăstiri, spitale şi azile, orfelinate şi centre de plasament sunt puse sub protecţia Acoperământului Maicii Domnului. Dintre ele, cele mai cunoscute sunt Schitul Pocrov (Mănăstirea Neamţ) şi bisericile din spitale, având acest hram, cum este cea de la Spitalul de Recuperare din Iaşi.

Acatistele, paraclisele şi rugăciunile adresate Maicii Domnului ocupă un loc central în viaţă Bisericii şi a credincioşilor, dintre acestea face parte şi Acatistul Acoperământului Maicii Domnului.

Prima NINSOARE din acest an are loc în Munţii Făgăraş! Doi turişti recuperaţi de salvamontişti, în stare critică... Se circulă în condiții de IARNĂ! Stratul de zăpadă a depășit DEJA zece centimetri în unele zone...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x