Antena Căutare

Campanie Observator: Negocierile pentru bebelusi nenascuti se fac chiar pe patul de spital

De o parte saracia, de alta disperarea unor familii care nu pot avea copii. La mijloc, un sistem bolnav, in care negocierile pentru pruncul nenascut se fac chiar pe patul de spital. Asa arata, azi, sistemul de adoptii din Romania. Dintre toate insa, din loc in loc, se ridica personaje care pun sufletul inaintea legii si care vor sa ajute neconditionat. Isi pun slujba si uneori chiar libertatea in pericol. In schimb, nu vor bani, ci convingerea ca au facut o familie fericita

Negocierea se poarta chiar pe patul de spital. Tanara a postat un anunt pe Internet ca vrea sa dea copilul spre adoptie. Nu isi permite sa il creasca, dar n-are inima sa il abandoneze in spital. Teoretic, e ilegal. Practic, se intampla. Sub ochii asistentelor din maternitati. Din disperare, tanara ar semna orice. Nu stie cu cine are de a face. Nici nu intreaba. Si-ar putea da copilul unor traficanti de carne vie. Dar nu la asta ii sta gandul acum. N-are bani nici sa plateasca medicul pentru cezariana. Negocierile ajung si la urechile unei asistente, care vrea sa ajute. Se ofera chiar sa dea de veste atunci cand o femeie vrea sa isi paraseasca bebelusul. Cadrul medical nu cere bani, pentru ca isi doreste sa salveze niste copii de la abandon. Un abandon ce a impanzit maternitatile din Romania.

Este printre putinii care mai gandesc asa. Pentru ceilalti, abandonul la nastere si sistemul adoptiilor de la noi au devenit o masinarie de facut bani. Motorul? Disperarea cuplurilor infertile, care ajung sa plateasca zeci de mii de euro pentru fericirea de a avea un copil.

CNAS: Reteta electronica, obligatorie din ianuarie 2013... Mister in jurul mortii solistei Marilena Dobre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x