Antena Căutare

Când se termină pandemia. Românii printre cei mai optimiști din Europa

Când se termină pandemia de coronavirus?, este întrebarea care stă pe buzele oamenilor de pe tot Globul. În România, pericolul nu a trecut, țara noastră înregistrând un număr record de cazuri noi. Chiar și așa, un studiu arată că românii sunt printre cei mai optimiști din Europa și cred că vom scapa de pandemie până la finalul anului 2020.

Când se termină pandemia. Românii printre cei mai optimiști din Europa Galerie
Când se termină pandemia. Românii printre cei mai optimiști din Europa | Hepta

Încheierea stării de urgență avea să readucă optimismul în rândul românilor și în ciuda păstrării stării de alertă și a restricțiilor impuse de autorițăți, precum și a creșterii numărului de cazuri, acesția sunt de părere ca vom scăpa de virus în câteva luni.

Când se termină pandemia: 67% dintre români cred că până la finele anului

Potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanţă, românii cred că vor scăpa de pandemie până la finalul anului. Procentul este destul de ridicat, de 67%, arate datele barometrului de opinie.

Când se termină pandemia. Românii printre cei mai optimiști din Europa

Când se termină pandemia. Românii printre cei mai optimiști din Europa

itzone.com

*Românii, printre cei mai optimiști din Europa legat de finalul pandemiei: Foto: itzone.com

Citește și:

Cum te poți infecta cu noul coronavirus aproape instant în concediu. Cât de repede se răspândește coronavirusul într-un restaurant cu autoservire (VIDEO)

  • 92% dintre români spun că au fost afectați de pandemie

Potrivit datelor barometrului, realizat în perioada 29 iunie – 2 iulie, pe un esantion de peste 2.500 de persoane, 92% dintre cei chestionaţi au declarat că au fost afectaţi în mare măsură de pandemie, mai ales de restricţiile impuse de autorităţi. Numai 6% nu au fost afectaţi, iar 2% nu au răspuns.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Presa din Franța ironizează țara noastră. Le Monde: "Eşti testat pozitiv? Nicio grijă! În România, ești liber să umbli pe stradă"

Ce măsuri de autoprotecție au folosit cel mai des românii

Întrebaţi cum s-au protejat în această perioadă, cei mai mulţi au indicat folosirea măştii sanitare.

  • Doar 47% dintre români consideră masca o măsura eficientă împotriva Covid

Studiul arată că doar 47% o consideră cea mai eficientă măsură împotriva coronavirusului COVID-19. Dincolo de masca de protecţie, românii au apelat la produsele dezinfectante mai mult decât înainte, 39% dintre ei considerând că folosirea gelurilor dezinfectante şi a altor produse de acest tip creează o barieră eficace în faţa posibilei infectări.

Dincolo de masca de protecţie şi produsele dezinfectante, menţionate de majoritatea respondenţilor, 9% au considerat drept importantă asigurarea unei igiene corespunzătoare, iar 5% au menţionat distanţarea socială drept o barieră importantă în prevenirea extinderii îmbolnăvirilor.

Vrei să te duci în Grecia? Vei fi testat pentru coronavirus la punctul de trecere Kulata! Românii testați pozitiv vor st... Cum a ajuns România să aibă peste 500 de cazuri de coronavirus într-o singură zi. Ministrul Sănătății dă vina pe CCR: ”P...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x