Antena Căutare

Căpușele fac primele victime din acest an! Trei persoane, diagnosticate cu o boală necruțătoare, după ce au fost înțepate

Trei persoane din judeţul Satu Mare au fost diagnosticate cu borrelia după ce au fost înţepate de căpuşe, altele fiind suspecte.

Trei persoane din judeţul Satu Mare au fost diagnosticate cu borrelia după ce au fost înţepate de căpuşe, altele fiind suspecte.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, a declarat miercuri că persoanele au fost internate în spital doar pentru efectuarea analizelor, după care au fost externate şi au primit tratament cu antibiotice, nefiind cazuri foarte grave, cum ar fi encefalitele.

"Cele trei cazuri sunt cu endeme şi necroze de ţesut de doi-trei cm. Cele trei cazuri sunt din cauza extragerii prin mijloace proprii. Femeia avea căpuşa pe ureche şi şi-a aplicat untură care a sufocat căpuşa şi a eliberat substanţa toxică, iar cei doi bărbaţi care aveau căpuşe pe coapsă şi gambă şi le-au scos cu unghia sau cu penseta", a declarat Demian.

Acestea au primit tratamente cu antibiotice pentru 21 de zile, după care trebuie să revină la control.

Conform acestuia, în urma studiilor efectuate de institute din Cluj s-a stabilit că la Satu Mare numărul căpuşelor identificate ca fiind purtătoare ale acestei boli a fost de 11,8%.

Sursa: Agerpres

Uite ce pietre ți se potrivesc, în funcție de ZODIE! Horoscopul acesta îți spune care este TALISMANUL tău norocos! Al tă... Cardul de sănătate umilește oameni! Un veterean de război a străbătut 50 de km pentru a-și putea lua pastilele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x