Antena Căutare

Caz revoltator la Iasi: 1.000 de ieseni orbi, surzi sau bolnavi psihic au permis de conducere

Caz socant si revoltator in Iasi. Aproape 1000 de oameni care in actele medicale sunt orbi, surzi sau bolnavi psihic, in evidentele politiei sunt soferi.

Inspectorii de la Ministerul Muncii au facut descoperirea, iar singura explicatie ar fi ca oamenii ar fi depus la dosare documente medicale false pentru a obtine indemnizatii pentru handicap de la stat.

Inspectorii au avut si o explicatie: toate astea au fost posibile din cauza procedurilor deficitare prin care sunt acordate acele ajutoare. Proceduri care nu cer neaparat un referat de specialitate, intocmit de un medic.

Solicitantii au depus dosare cu foarte multe acte medicale, bilete de internare, de externare, buletine de analize, multe dintre ele fara vreo legatura concreta cu afectiunea pentru care s-a acordat incadrarea in gradul de handicap. Iar apoi, acele dosare ar fi fost aprobate pe banda rulanta de comisie.

Peste 1.689 de persoane vor fi reevaluate in urmatoarea perioada si ar putea fi cercetate pentru fals si uz de fals.


UPDATE! Inlocuitorul lui Raed Arafat, Andrei Georgescu: SMURD-ul nu va fi desfiintat... UPDATE! CCR: Eutanasierea cainilor fara stapan, neconstitutionala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x