Antena Căutare

Ce este sindromul bradului de Crăciun și care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori. Atenție, e mai periculos decât crezi!

N-a mai rămas mult timp până la Crăciun, însă în timp ce unii se bucură și fac multe pregătiri, alții trăiesc momente de coșmar, din cauza sindromului bradului de Crăciun. 

Ce este sindromul bradului de Crăciun și care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori. Atenție, e mai periculos decât crezi!
Ce este sindromul bradului de Crăciun

Bradul de Crăciun este o bucurie pentru mulți români, însă pentru alții, acesta poate fi un adevărat coșmar, întrucât este alergen. Mai exact, mucegaiurile pe care le poartă pot declanșa o adevărată „febră a fânului” în plină lună decembrie.

Astfel, un brad natural poate să determine apariția unor simptome extrem de neplăcute, precum rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați sau chiar astenie, dureri toracice și tulburări de somn, totul din cauza polenului regăsit în scoarța copacului ori a unor mucegaiuri ce se găsesc pe ace și pe trunchiuri.

Sindromul bradului de Crăciun poate fi combătut renunțând la pomul de Crăciun. De asemenea, brazii naturali nu sunt recomandați în caz de sensibilitate respiratorie, astm, alergii la mucegai, la polenul pinaceelor sau în cazul unor eczeme severe și alergii la rășini.

O altă soluție ar fi spălarea bradului afară cu jet de apă, acolo unde este posibil. Tot afară trebuie lăsat să se usuce, apoi trebuie plasat într-un loc unde persoanele sensibile nu sunt expuse direct.

Există, de asemenea, și varianta brazilor artificiali sau poți alege să fii creativă și să desenezi brazi pe perete, să-i faci din cărți ori din butuci de lemn sau chiar materiale textile.

Burse școlare în valoare de OPT lei într-o localitate din România! Elevii cer o hotărâre de Guvern... Câini vânați cu arbaleta, într-un oraș din România! Este nevoie de ajutorul oamenilor pentru identificarea ucigașului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x