Antena Căutare

Ce inseamna o zi din viata unui agent de servicii funerare?

Cu toate ca nu se numara printre cele mai populare meserii (iar probabil ca la scoala, cand vor fi intrebati ce vor sa fie cand cresc mari, copii nu vor aduce vorba de asa ceva), aceasta aduce multe satisfactii, la fel ca oricare meserie din alt domeniu.

Cu toate ca nu se numara printre cele mai populare meserii (iar probabil ca la scoala, cand vor fi intrebati ce vor sa fie cand cresc mari, copii nu vor aduce vorba de asa ceva), aceasta aduce multe satisfactii, la fel ca oricare meserie din alt domeniu.

De exemplu, cu toate ca poate parea dificil sa acorzi sprijin unei familii aflate in suferinta dupa pierderea unei rude, recompensa este cu adevarat de nepretuit. De asemenea, aceasta slujba ofera si diversitate, deoarece fiecare caz trebuie tratat diferit. Din acest motiv, un agent de servicii funerare trebuie sa se adapteze rapid la orice situatie, necesitand astfel un set de aptitudini speciale.

De aceea, iti prezentam felul in care decurge o zi obisnuita din viata unui agent de servicii funerare.

Dupa preluarea apelului familiei indoliate, va trebui stabilita o intalnire cu membrii acesteia. In acest moment, agentul de servicii funerare va fi informat cu privire la dorintele familiei legate de inmormantare. Pentru acest lucru, este important ca firma cu care acesta colaboreaza sa fie situata in proximitatea celor fac apelul. In acest caz, care a avut loc in Berceni, s-a apelat o firma de servicii funerare sector 4. Astfel, agentul va afla direct de la rude detalii despre cel trecut in nefiinta, primind si o poza cu acesta din timpul vietii, pentru a ajuta in asigurarea unei inmormantari demne de amintirea acestuia.

Nu putem face abstractie de contextul legislativ. Din acest motiv, urmatorul pas pe care il va face agentul de servicii funerare sector 4 este de a pregati actele necesare, precum certificatul medico-legal sau certificatul medical constatator de deces (CMCD). Aceste acte sunt deosebit de importante pentru obtinerea rapida a ajutorului de deces, majorat in acest an. De asemenea, tot acum se vor alege si sicriul, precum si cimitirul unde va avea loc ceremonia de inhumare.

La finalul acestor proceduri, este timpul pentru pregatirea persoanei decedate pentru trecerea in eternitate. Astfel, persoana defuncta va fi spalata, toaletata, imbalsamata si asezata in sicriu, la domiciliu sau la morga.

Ce inseamna o zi din viata unui agent de servicii funerare?

In tot acest interval de timp, "misiunea" agentului de servicii funerare din sectorul 4 este sa tina la curent membrii familiei cu privire la operatiunile desfasurate sau care urmeaza a fi efectuate. Astfel, familia ii poate comunica acestuia preferintele, cum ar fi alegerea unui anumit tip de sicriu sau mesajul de pe coroana de flori.

Cu toate acestea, planificarea inmormantarii nu se termina aici. Agentul de servicii funerare sector 4 va trebui sa asigure si respectarea datinilor si obiceiurilor traditionale, cum ar fi parastasul, prin alegerea pachetelor complete pentru pomenire, de dulce sau de post, dar si a obiectelor traditionale: lumanari, prosoape, stergare sau diverse preparate specifice, precum coliva. Toate aceste detalii sunt discutate in permanenta cu familia, pentru a se asigura serviciile funerare de cea mai buna calitate.

Astfel, misiunea este dusa la bun sfarsit de agentul de servicii funerare din sectorul 4, care are de indeplinit un rol important, atat de psiholog, cat si de mediator. Astfel, inainte de "Marele Deznodamant", agentul de servicii funerare va fi alaturi de familia cuprinsa de durere, cu empatie si profesionalism, fiind un sprijin real in aceste clipe de durere profunda.

Meseria de agent de servicii funerare este una respectabila, in care integritatea, respectul si profesionalismul sunt elemente cheie. Din acest motiv, va recomandam sa nu faceti compromisuri cand vine vorba de alegerea unei firme serioase de servicii funerare, precum Casa Bucur - www.funerarii-bucuresti.ro, care se va ocupa in cel mai mic detaliu de acest eveniment funest.

Babele din martie 2019. Ce sunt și cum se aleg babele în România... Moșii de iarnă 2019. Tradiții și superstiții. Ce să dai de pomană în Sâmbăta Morților...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x