Antena Căutare

Ce s-a întâmplat cu băieții rămași captivi două săptămâni în peșteră, în Thailanda! Cel mai mic dintre puști: ”Viața mea s-a schimbat drastic!”

Povestea copiilor rămași blocați zile în șir într-o peșteră, în Thailanda, a făcut înconjurul lumii, iar milioane de oameni au urmărit cu sufletul la gură operațiunile de salvare care s-au încheiat cu succes. De atunci, a trecut un an de zile, iar aceștia s-au întâlnit pentru pentru a marca împlinirea unui an. 

Povestea copiilor rămași blocați zile în șir într-o peșteră, în Thailanda, a făcut înconjurul lumii, iar milioane de oameni au urmărit cu sufletul la gură operațiunile de salvare care s-au încheiat cu succes. De atunci, a trecut un an de zile, iar aceștia s-au întâlnit pentru pentru a marca împlinirea unui an.

Cei 12 băieți care au stat zile în șir în subteran, alături de antrenorul lor, s-au reunit luni, în timpul unei ceremonii budiste. Mai mult de atât, aceștia au organizat și o conferință de presă, în timpul căreia au vorbit despre cum s-au schimbat viețile lor în ultimul an.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Gest uriaș din partea FIFA pentru copiii blocați în peștera din Thailanda. Mesajul președintelui Gianni Infantino

Chain Vibulrungruang, în vârstă de 12 ani, a mărturisit că acum nu mai iese din casă fără să nu le spună părinților săi: ”I-am spus mamei că vin aici.”, a glumit el. ”Viața mea s-a schimbat radical de atunci, pentru că acum toată lumea mă recunoaște pe stradă.”, a spus Chanin, cel mai tânăr din echipă.

De asemenea, antrenorul acestora a declarat că unii dintre băieți, care acum au vârste cuprinse între 12-17 ani, vor să devină în continuare fotbaliști.

Citește și: Imagini care fac înconjurul mapamondului! Momentul în care 12 copii și antrenorul lor au fost găsiți în viață, după ce au supraviețuit zece zile într-o peșteră

”Vreau să le mulțumesc tuturor care au avut un rol în salvarea noastră. Vă promit că vom avea grijă să devenim modele de urmat în societate și să vă iubim pe fiecare în parte.”, a declarat antrenorul în vârstă de 26 de ani.

Ce s-a întâmplat cu băieții rămași captivi două săptămâni în peșteră, în Thailanda! Cel mai mic dintre puști: ”Viața mea s-a schimbat drastic!”

Acesta a precizat, de asemenea, că băieții vor să devină fotbaliști profesioniști sau chiar pușcași marini, pentru a salva vieți.

Duminică, pe 23 iunie, când s-a împlinit un an de zile de când au rămas blocați în peșteră, aceștia au luat parte la un cros pe biciclete pentru a strânge bani pentru îmbunătățirea condițiilor din peșteri.

Copiii și antrenorul lor, blocați două săptămâni în peșteră

12 membri ai echipei de fotbal The Moo Pa (Wild Boars), cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, împreună cu antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie, când nu s-au mai întors dintr-o excursie de după antrenament. Ei au intrat în peştera Tham Luang din masivul muntos Doi Nang Non din nordul Thailandei şi au rămas blocaţi după ce o ploaie torenţială a inundat căile de acces. Echipele de salvare i-au găsit, pe 2 iulie, slăbiţi din cauza lipsei hranei, însă teferi.

Citește și: Îți sfâșie inima! Copiii captivi în peștera din Thailanda, scrisori emoționante pentru părinți! Oficilii au amânat operațiunile de salvare

Scafandrii au reușit să-i scoată teferi pe toți cei 12 membri ai echipei de fotbal Wild Boars și pe antrenorul lor blocați în peștera inundată din nordul Thailandei. Oprațiunea de salvare a început duminică, 8 iulie, când au fost aduși la suprafață patru băieți. Luni au fost salvați încă patru, iar marți au fost aduși la suprafață ultimii patru și antrenorul lor.

Un scafandru a murit, în timpul operațiunilor de salvare

Subofiţerul Saman Gunan şi-a pierdut cunoştinţa în drumul său din complexul de peşteri Tham Luang, după ce a livrat provizii copiilor prinşi în subteran de mai bine de 13 zile. "A trebuit să livreze oxigen, dar nu avea suficient de mult înapoi", a spus un oficial. El a fost scos de prietenul său, dar nu a putut fi salvat.

Codul Muncii va fi modificat! Românii vor lucra și o zi din weekend, ca pe timpul lui Ceaușescu... Furia naturii s-a dezlănțuit! Hidrologii au emis cod portocaliu și cod galben de inundații, în zeci de județe din țară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x