Antena Căutare

Anunțul momentului pentru bucureșteni! Ce se întâmplă cu prețul călătoriei cu metroul

Vești proaste pentru bucureșteni! După ce în cursul zilei de joi Metrorex a făcut o grevă de două ore se pare că lucrurile nu se opresc aici! Sindicaliștii anunță o grevă generală și asta nu e tot! Prețul călătoriei cu metroul ar putea crește incredibil de mult!

Anunțul momentului pentru bucureșteni! Ce se întâmplă cu prețul călătoriei cu metroul
Anunțul momentului pentru bucureșteni! Ce se întâmplă cu prețul călătoriei cu metroul

Vești proaste pentru bucureșteni! După ce în cursul zilei de joi Metrorex a făcut o grevă de două ore se pare că lucrurile nu se opresc aici! Sindicaliștii anunță o grevă generală și asta nu e tot! Prețul călătoriei cu metroul ar putea crește incredibil de mult!

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, îi acuză pe sindicalişti şi pe liderul sindical Ion Rădoi de şantaj. Sindicaliştii au notificat conducerea Metrorex de declanşare a unei greve de avertisment joi dimineaţă, urmată de grevă generală.

Ministrul spune că Ion Rădoi vinde sindicaliştilor iluzii, solicitând, în cadrul negocierilor, o creştere salarială de 42%. O asemenea creştere salarială este ilegală, spune Şova, pentru că ar trebui corelată cu creşterea productivităţii.

Dacă această creștere salarială se va accepta, atunci prețul pentru o călătorie cu metrou va crește de la 2,5 lei la 4 lei!

Salariile la metrou sunt de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, de 8.000 de lei pentru mecanici şi de 5.300 de lei pentru personalul care lucrează noaptea. La salarii se adaugă beneficii: tichete de masă de 12 lei/zi, reducere de 75% la biletele de tren, 75% la abonamente, permis pentru 6 călătorii CFR şi reducere de 99% la cazare la hotelul Zamora din Buşteni, hotel ce aparţine sindicatelor, potrivit Mediafax.

A fost descoperită o nouă greșeală într-un manual școlar! Ce scrie în cartea de Științe ale naturii, de clasa a treia!... Ultimă oră! Accident cumplit la metrou, în Milano! Aproape 20 de persoane au fost rănite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x