Antena Căutare

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la alcool pentru o lună

Alcoolul este cea mai comună metodă de relaxare pentru majoritatea oamenilor atunci când au timp liber sau când participă la evenimente. Cu toate acestea, în ultimii ani consumul de alcool a crescut foarte mult, iar acesta poate fi un aspect cât se poate de îngrijorător pentru întreaga populație.

Imagine cu o femeie care refuză să mai consume alcool. Galerie
Consumat în exces, alcoolul poate să dăuneze grav sănătății organismului. | Shutterstock

Consumat în exces, alcoolul poate să dăuneze grav sănătății organismului, iar acest lucru se întâmplă foarte des deoarece oamenii tind să depășească limitele pe care corpul le poate duce.

Inițial, alcoolul acționează cu rapiditate asupra unor căi neuronale care au legătură directă cu gestionarea nivelului de stres, al recompenselor, al luării de decizii și al obiceiurilor.

În cazul în care este consumat din ce în ce mai des și fără control, alcoolul poate avea urmări grave care pot afecta sănătatea organismului uman pe termen lung și foarte lung.

Citește și: Românii sunt în topul consumatorilor de alcool. Ce loc ocupăm și câtă băutură consumăm, în medie

Printre cele mai mari probleme care apar din cauza alcoolului sunt: boli hepatice, anemii, boli cardiovasculare, boli gastrointestinale, pancreatită, osteoporoză, depresie, malnutriție.

Ce se întâmplă dacă renunți la alcool pentru o lună

Fiind bogat în calorii, alcoolul de cele mai multe ori vine la pachet cu un număr de kilograme în plus destul de deranjat. Nutrienții din băuturile alcoolice fie sunt puțini, fie nu există deloc, astfel că organismul nu poate găsi nimic bun pentru sănătate în aceste băuturi atât de des consumate de oameni.

Totodată, alcoolul este responsabil pentru o poftă de mâncare exagerată, fapt care duce din nou la un surplus de kilograme obținute nesănătos pe care nimeni nu și le dorește cu adevărat.

În cazul în care timp de o lună o persoană alege să renunțe complet la alcool, aceasta poate avea surpriza de a slăbi într-un mod foarte simplu și eficient.

Citește și: O tânără dependentă de alcool a ajuns să bea 2 sticle de vodkă pe zi. S-a transformat total după ce a renunțat la viciu. Cum arată

Îmbunătățirea sănătății mintale, de asemenea, este un efect pozitiv datorat renunțării la alcool. Pentru că alcoolul încetinește modalitatea în care informațiile sunt procesate și distorsionează percepțiile oamenilor asupra realității, acesta poate afecta grav o mare parte din creier mai ales atunci când este consumat pe termen lung.

Anxietatea poate apărea foarte des pe fondul consumului de alcool, deoarece acesta produce schimbări chimice în creier ceea ce înseamnă că starea de dispoziție poate fi astfel afectată.

Efectele nu apar imediat, însă după o lună în care o persoană nu a consumat alcool, poate observa o schimbare la nivelul comportamentului și a gândurilor.

Citește și: Care sunt alimentele de bază care pot înlocui zahărul fără să-i fie sesizată lipsa. Alternativele sunt chiar mai sănătoase

Îmbunătățirea aspectului pielii este un efect care se poate observa destul de repede. Alcoolul contribuie într-un mod negativ la asepctul pielii, acesta provoacă inflamație în piele și chiar pete specifice. Atunci când o persoană renunța la acool, chiar și pentru o lună, inflamația de la nivelul întregului corp scade considerabil. Acest fapt, duce automat și la o piele mai curată și sănătoasă.

În egală măsură, alcoolul are puterea de a te deshidrata, iar pielea în acest context poate deveni foarte uscată. Urmările pot fi destul de grave, iar una dintre cele mai comune este acneea.

Citește și: Ce se întamplă în corpul tău dacă renunți să mai mănânci pâine timp de o lună. Care sunt beneficiile și rezultatele obținute

Îmbunătățirea productivității are loc în perioada imediată a renunțării la alcool. Oamenii devin mult mai motivați și energici pentru a-și îndeplini dorințele atunci când nimic nu le stă în cale.

Alcoolul provoacă mahmureală și induce creierului o stare prin care aceștia nu mai pot fi activi fizic și psihic de cele mai multe ori.

Citește și: Șapte produse noi se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce nu se mai scumpește în perioada următoare

Persoanele care au renunțat timp de o lună la alcool au observat efectele imediate chiar pe pielea lor. Toate aceste lucruri sunt importante pentru fiecare dintre noi, iar păstrarea unui echilibru în privința consumului de alcool este esențială.

(P) Top 5 hale de închiriat cu multiple căi de acces: autostrăzi, cale ferată și aeroport... Opt ani de la Colectiv. Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii decedați, mărturisiri dureroase: “M-am împăcat cu moarte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x